Menu
Gezonde voeding

De afslankpil werkt als een ondersteunende factor bij het afvallen

De afslankpil werkt als een ondersteunende factor bij het afvallen

Afvallen is in Nederland tegenwoordig een heuse hype. Veel mensen zijn bezig met een dieet en wil graag een paar kilo’s kwijtraken. Ze worstelen met het verlies van gewicht en vrezen het jo-jo effect. Als je het over afvallen hebt dan is dit een moeilijk iets. Het is namelijk moeilijk vol te houden en je moet er veel energie insteken. Maar er zijn vandaag de dag genoeg manieren om je een handje mee te helpen om af te vallen, zoals bijvoorbeeld het slikken van een afslankpil. Ze zijn erg populair en worden veel verkocht. Het kan daarom best lastig zijn om geschikte afslankpillen te vinden.

Wat zijn afslankpillen precies?

Je hebt afslankpillen in een grote variatie aan soorten en maten. Maar allemaal werken ze op één manier en dat is het ondersteunen van je lichaam bij het proces van afslanken. Deze pillen hoef je niet te zien als wonderpillen, want dat zijn ze niet. Je zult er niet binnen een paar dagen kilo’s mee afslanken. Echter zorgen afslankpillen wel dat het gewichtsverlies een stuk makkelijker wordt en dat je je dieet een stuk makkelijker kunt volhouden. De pillen dragen op verschillende manieren mee aan het afslankproces.

Welke soorten afslankpillen zijn te koop op de markt?

Tegenwoordig zijn er diverse soorten afslankpillen te koop op de Nederlandse markt. Elke afslankpil draagt op z’n eigen manier bij aan afslanken. Het verschil zit hem in de ingrediënten van het supplement. Ingrediënten kunnen een aantal functies hebben. Zo bevatten veel afslankpillen vetblokkers. Vetblokkers zijn stoffen waarbij het vet in je dieet niet of nauwelijks worden opgenomen in je lichaam. Thermogenen zorgen ervoor dat je vetverbranding een tandje hoger gaat werken. De temperatuur van je lichaam wordt verhoogd en je lichaam gaat meer energie gebruiken. Daardoor wordt er dus meer verbrand en wordt het afvallen je een stuk makkelijker gemaakt.

Veel mensen hebben daarnaast met een dieet een hongergevoel. Daarom bevatten veel afslankpillen eetlustremmers. Deze stoffen onderdrukken je hongergevoel zodat je het dieet makkelijker kunt volgen. Stimulerende stoffen in afslankpillen zorgen ervoor dat je minder vermoeid bent en dat je meer energie krijgt. En sommige afslankpillen bevatten laxeermiddelen. Deze stoffen stimuleren de stoelgang en zodoende kun je snel een aantal kilo’s kwijtraken.

Is het echt zo dat afslankpillen werken?

Het is duidelijk dat afslankpillen kunnen helpen bij gezond afvallen. Zie het als een steuntje in de rug en een stukje extra hulpmiddel. Afslankpillen kunnen je diverse op diverse vlakken aangenamer maken. Verwacht overigens niet dat je met afslankpillen binnen een paar dagen kilo’s gaat kwijtraken, want dat doet het niet. Het is geen wonderpil en je moet er zelf voor zorgen dat je een dieet gaat volgen en dat je meer gaat bewegen.

Wanneer zie je resultaat bij het nemen van afslankpillen?

Zoals gezegd is een afslankpil geen wonderpil. Het biedt een stukje ondersteuning, maar kilo’s zullen niet snel verdwijnen. Daarom zal het enige tijd duren voordat je resultaat gaat merken. De ingrediënten van afslankpillen werken ondersteunend en je zult pas na een aantal weken echt verschil gaan zien. Hoe snel precies is afhankelijk van de bouw van je lichaam, het startgewicht en hoeveel moeite je ervoor doet. Aan te raden is om afslankpillen sowieso een aantal maanden te slikken en zo zul je optimaal kunnen profiteren van je aankoop.