Menu
Dieet

Gezond afvallen in 2022 met deze tips

Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht hebben veel mensen goede voornemens gemaakt. Een van de meest voorkomende goede voornemens is afvallen. Veel Nederlanders zouden het fijn vinden om een paar kilo’s kwijt te zijn. 

Dat doe je door te beginnen met gezond afvallen. Vergeet crashdiëten en shakes wanneer je blijvend wat minder gewicht wilt hebben. Met dat soort diëten val je weliswaar binnen no time veel af, maar heb je het voordat je het doorhebt er zo weer bij op wanneer je weer wat normaler gaat eten. Daarom is gezond afvallen veel belangrijker én beter voor je lichaam en geest. In dit artikel lees je enkele tips waarmee je direct kunt beginnen.

Normaal en lekker eten terwijl je afvalt met YellowFit boek

Veel mensen denken dat ze ineens heel weinig mogen eten of niks lekkers meer mogen wanneer ze op dieet zijn. Dat is, gelukkig, niet helemaal waar. Het draait allemaal om balans in een gezond dieet. Je kunt gerust nog normaal en lekker eten wanneer je af wilt vallen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de menu’s in het YellowFit boek. Dit boek bewijst dat je heel lekker en divers kunt koken zonder dat je koolhydraten of brood hoeft te laten staan. Wel eet je bij dit soort recepten veel minder calorieën en dat is de reden waarom je af gaat vallen. Het grote voordeel van dit soort boeken is dat de menu’s voor ieder soort persoon zijn gemaakt: voor sporters en niet-sporters en voor makkelijke en moeilijke eters.

Neem kleinere porties van wat je lekker vindt

Wanneer je door het YellowFit boek bladert, zul je zien dat je kleinere porties gaat eten dan je misschien gewend bent. Dat betekent niet dat je direct honger zult hebben, omdat je alsnog voldoende binnen gaat krijgen. Buiten bepaalde menu’s om is dat sowieso een handige tip om mee te nemen wanneer je gezond wilt afvallen. Eet liever meerdere kleinere porties op een dag dan een paar keer heel veel. Het kan zijn dat je hier aan het begin even aan moet wennen en dat je een hongergevoel hebt. Naarmate je dit volhoudt merk je vanzelf dat je uiteindelijk minder trek krijgt en langer op kleinere porties kunt doorgaan. Zonder dat je het merkt in je voeding val je alsnog af. Ideaal!

Heb geen haast en neem de tijd

Ben je net een weekje bezig met gezond afvallen en heb je het idee dat je nog niet veel merkt aan je lijf? Geen zorgen: je lichaam moet wennen aan een nieuw ritme. De kans is groot dat je na een week al iets bent afgevallen, maar het kan ook zomaar zo zijn dat dit nog niet het geval is. Geef in ieder geval niet meteen op, maar heb geduld. In het kader van gezond afvallen is het heel belangrijk om geen haast te hebben. Snel afvallen en gezond afvallen gaan namelijk niet goed samen. Daarom is het van groot belang om strenge crashdiëten te vermijden en te gaan voor een dieet dat weliswaar wat langer duurt, maar wel een beter effect heeft op je lijf.

Houd altijd bij wat je eet

Wat ook heel succesvol werkt in het kader van gezond afvallen, is bijhouden wat je eet. Dit mag op papier, via een app of via de notities in je telefoon – wat voor jou het beste werkt. Een aanrader is om een app te gebruiken waarbij je precies ziet wat je gegeten hebt aan eiwitten, koolhydraten en vetten. Op basis daarvan leer je uiteindelijk een beetje wat wel of niet goed voor je is en heb je een duidelijk overzicht van wat je al gegeten hebt die dag. Wat veel mensen niet doorhebben, is dat afvallen begint bij bewustwording. Door iedere dag bij te houden wat je eet en drinkt, word je bewuster van wat je binnen krijgt.

Beweeg iedere dag voldoende

Tot slot is het goed om te weten dat bewegen loont. Je hoeft echt niet drie keer per week naar de sportschool te gaan wanneer je daar niet van houdt. Het is al goed om iedere dag een uurtje buiten te wandelen of te fietsen of om vanuit huis een yogales te doen. Hoe jij het beste beweegt, vul je helemaal zelf in. De één vindt het prettig om regelmatig te hardlopen terwijl de ander het liever anders aanpakt. Bouw het bewegen in ieder geval rustig op en kijk wat voor jou het beste werkt. Dat in combinatie met een YellowFit boek, bijhouden wat je eet én het eten van kleinere porties zorgt er gegarandeerd voor dat je wat kilo’s kwijtraakt.