Menu
Thuis sporten

Blijf thuis bewegen ook tijdens de corona tijd

Nu we allemaal steeds meer aan huis gekluisterd zijn ligt verveling op de loer. Ging u eerder met uw vriend/vriendin of familielid samen sporten dan valt deze beweging gedurende de week weg. U beweegt steeds minder waardoor de conditie en mentale gezondheid snel afnemen. Thuis bewegen, alleen of met uw partner, is gemakkelijker dan u denkt. Hierbij een paar tips om toch in beweging te blijven tijdens deze uitzonderlijke periode.

Stijldansen in de tuin of woonkamer

Moest u vroeger ook verplicht van uw ouders op dansles? Pluk er nu de vruchten van. Schuif de bank aan de kant en maak ruimte in de woonkamer voor een kleine Wals, Quick-step of misschien wel een zwoele Rumba. Is uw huis te klein om rond te walsen maar beschikt u wel over een leuke tuin? Neem een muziekje mee naar buiten en ga lekker in de buitenlucht dansen met uw partner. Wie van jullie weet de pasjes nog? Mocht u er niet meer helemaal uitkomen dan kunt u op Youtube filmpjes kijken hoe de basis passen ook al weer in elkaar zitten of improviseer samen een nieuwe dans! Het gaat er om dat jullie bezig zijn en hoe leuk is het om weer samen te dansen.

30 minuten tuinieren per dag

Van elke dag tuinieren wordt niet alleen de tuin mooi maar blijft u zelf ook fit. Loop een keertje om naar de groencontainer en haal het onkruid weer weg. Met elke dag 30 minuten tuinieren heeft u uw dagelijkse work-out er al op zitten.

Beweeg mee met Nederland in Beweging

Wie kent het programma op NPO 1 niet? Olga en Duco hebben elke ochtend een leuke work-out voor u klaar staan waarbij u alleen even de salontafel aan de kant moet schuiven. Het programma wordt vroeg uitgezonden, een betere start van de dag is er bijna niet. Omdat u het samen doet heeft u een stok achter de deur om te gaan bewegen. Liever in de avond? De afleveringen zijn online terug te kijken, ideaal voor de avondsporter.

Online sporten

Via de telefoon zijn inmiddels ook tal van apps te vinden die u kunnen helpen met het thuis sporten. Veel apps bieden programma’s aan met oefeningen die allemaal vanuit huis uit te voeren zijn. Op Youtube staan ook kant en klare work-out video’s klaar voor de thuis sporter. Komt u er zelf niet uit vraag dan iemand in uw omgeving een programma te zoeken en deze naar u toe te sturen, wie weet sporten ze digitaal wel met u mee.

Genoeg mogelijkheden om fit te blijven vanuit huis. Een rondje wandelen of fietsen mag natuurlijk ook mits u voldoende afstand kunt bewaren. Kom in beweging en blijf fit.