Thuis sporten

Zo wordt thuis sporten aantrekkelijker

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ben jij ook een van die mensen die al maanden een abonnement heeft lopen bij de sportschool, maar eigenlijk nooit gaat? Dan ben je zeker niet alleen. Het thuis sporten is voor veel mensen veel makkelijker. Je hoeft de deur niet uit, en kan het ‘even snel’ doen wanneer je er tijd voor hebt. Maar hoe maak je dat thuis sporten nu aantrekkelijker? We vertellen het je graag.

De juiste apparatuur

Heb hebben van handige apparatuur zoals een hometrainer maakt het thuis sporten een stuk makkelijker. Richt een lege ruimte in de woning in, of maak gewoon wat plaats in de woonkamer. Zo kun je genieten van je favoriete films en series, terwijl je ondertussen aan je lichaam werkt door gebruik te maken van apparatuur zoals de hometrainer. Neem dan ook meteen even de tijd om je zorgverzekering vergelijken; met al die activiteit in huis zit een ongeluk natuurlijk in een klein hoekje!

Gebruik de omgeving

Heb je geen ruimte voor apparatuur, maar wil je toch aan de slag? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Items in je omgeving kunnen namelijk perfect dienst doen als apparatuur om thuis mee te sporten. Wat dacht je bijvoorbeeld van oefeningen op je trap, op de stoel, of zelfs gewoon op de grond? Je kan eventueel altijd nog een sport matje aanschaffen om je grondwerk gewoon lekker in je slaapkamer op te kunnen pakken.

Maak ruimte

Of je nu veel, of weinig ruimte hebt: maak een kleine ruimte vrij om hier je dagelijkse oefeningen te kunnen doen. Of dit nu dat sport matje op de slaapkamer is, of een hoekje in de woonkamer voor de hometrainer. Zorg dat je alle benodigde apparatuur (denk aan gewichten e.d.) binnen handbereik hebt om gewoon even een half uurtje flink te trainen.

Handige apps

Er zijn ook tientallen handige apps die je maar al te graag helpen om wat actiever te worden en meer te sporten. Download gratis fitness apps om dagelijks bezig te zijn met het trainen van je spieren, of andere activiteiten apps zoals Runkeeper om ook buiten meer te bewegen.

Technische snufjes

Ook andere technische snufjes zoals een stappenteller, een fitnesstracker of een smartwatch kunnen bijdragen aan een gezondere levensstijl: en je motiveren om thuis te sporten. Ze laten je precies zien hoeveel je bewogen hebt en welke invloed dit heeft op je lijf: aan de hand van deze data kun jij makkelijk de beslissing nemen om wat meer te bewegen.

.

Pin It