Hulpmiddelen

De douchestoel zorgt voor meer veiligheid voor ouderen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Voor sommige mensen is lang staan niet meer mogelijk en vooral niet tegelijk met een ander inspanning zoals haren wassen of het lichaam verzorgen. Voor sommige is staan geen probleem maar is het risico op vallen groter door een gladde vloer.Een douchestoel kan daarvoor een juiste oplossing zijn om zelfstandig te kunnen blijven douchen.

Wat heeft u nu nodig?

Sommige mensen hebben meer ondersteuning nodig dan andere. Bekijk voor u zelf wat u nodig heeft of wat u wellicht later nodig zou hebben. U kunt de douchestoel dan voor nu maar ook later nog blijven gebruiken. Het is natuurlijk ook handig om te kijken of het wel in de douche past en of u de stoel makkelijk op kunt bergen.

Wat zijn de modellen?

Er zijn verschillende opties voor een douchestoel. U kunt er eentje kiezen met of zonder armleuningen, maar bijvoorbeeld ook voor een douchekruk.

 • Douchekruk
  Dit is de meest eenvoudige uitvoering van een douchestoel. Ze hebben vier poten een ruime zitting die nog steeds klein genoeg is voor in de douche. Ze hebben dus geen arm of rugleuningen.
 • Eenvoudige stoel
  Deze stoelen hebben vaak wel een rugleuning waarbij de rugsteun soms ook te verwijderen is. De hoogte kan ook afgesteld worden zodat u met uw voeten goed aan de grond kunt komen.
 • Inklapbare stoel
  Deze stoel ziet er vaak het zelfde uit als de eenvoudige stoel maar heeft soms ook armleuningen. Als u in uw huis of appartement niet veel ruimte heeft is de inklapbare douchestoel dus makkelijk op te vouwen en weg te zetten.
 • Luxe douchestoel
  Er zijn ook wat luxere uitvoeringen van een douchestoel. Zo hebben ze vaak rubberdoppen onder de poten, de stoel blijft dan stevig staan en kan de vloer niet beschadigen. Ook zullen er sleuven in zitten zodat al het water en sop goed weg kan lopen. In sommige zit er ook een handgreep zodat u de stoel makkelijk kunt verplaatsen. De goede zitting zorgt er ook voor dat u comfortabel kunt zitten en niet van de stoel afglijdt.

Ga naar de winkel

Het beste is om een stoel bij de winkel te halen. Zo kunt u even aanvoelen welke stoel goed zit en of de hoogte van de stoel wel goed is. In de winkel krijgt u tips en adviezen zodat u de juiste stoel kunt kiezen. Het materiaal van de stoel kan soms ook erg verschillen en ook belangrijk is hoe zwaar de stoel is zodat u deze makkelijk kunt verplaatsen.

.

Pin It