Sport

Gezonde sporten die je tijdens corona kunt doen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Het valt niet mee om in deze tijd te leven. De coronapandemie heeft er bij iedereen ingehakt. Ondernemers maken zich zorgen om hun voortbestaan, nu de beperkende maatregelen nog langer moeten duren. Mensen moeten wennen aan het thuis werken en thuis leren. En voor we het weten eten we meer dan we verbranden en voelen we ons sneller vermoeid. Die coronakilo’s zitten er toch echt en dat ligt niet aan het feit dat de haren van je coronakapsel voor je gezicht hangen. We kunnen er iets tegen doen. Ben je op zoek naar Gezonde sporten die je tijdens corona kunt doen?

Gezonde sporten die je tijdens corona kunt doen – binnenshuis

Gezonde sporten die je tijdens corona kunt doen - binnenshuis

Discipline is een eerste vereiste. Dit geldt niet alleen voor het kunnen combineren van thuiswerk en huishoudelijke beslommeringen. Hoe vaak worden we thuis niet extra afgeleid, vergeleken met de werksituatie? Discipline is ook nodig om niet te snel te grijpen naar lekkers, om een verveeld gevoel van thuiszitten te compenseren. Begin met simpele ochtendgymnastiek, zoals crunches en push-ups. Bestel online wat dumbells met een gewicht van 3 tot 5 kg en train tussen het werken door de schouderspieren, rugspieren, armspieren en borstspieren. Doe het bijvoorbeeld op die momenten dat je op het werk een koffiepauze zou nemen. Leg je yogamat neer en doe wat yogaoefeningen tijdens je middagpauze. Trakteer jezelf elke dag op een kort, maar actief moment. Je verbrandt calorieën en je voelt je veel actiever en alerter.

Gezonde sporten die je tijdens corona kunt doen – buitensporten

Voor echt gezonde sporten die je tijdens corona kunt doen, zal je meestal toch naar buiten moeten. Niet iedereen heeft in huis plek voor een eigen fitnessruimte. Hardlopen, uiteraard niet tijdens de avondklok, is gezond en zal snel je algehele conditie verbeteren. Is hardlopen en joggen een nieuwe activiteit voor je en ben je misschien al enigszins op leeftijd? Hou er dan rekening mee dat je gewrichten blessuregevoelig zijn. Investeer sowieso in hele goede loopschoenen en begin met een aangepast tempo, liefst op een vlakke ondergrond. Is je conditie goed, dan is een bosloop een gezonde en inspannende optie. Ga joggen op een tijdstip waarbij het niet al te druk is en neem altijd voldoende water mee. Hou je ervan om te genieten van de natuur en heb je behoefte aan meer snelheid? Dan wordt het de hoogste tijd om wat meer te gaan fietsen.

Gezonde sporten die je tijdens corona kunt doen – de vele voordelen van fietsen

Fietsen is een van de beste gezonde sporten die je tijdens corona kunt doen. Je hele lichaam spant zich in, maar de vloeiende bewegingen die je maakt, zorgen voor minder stress voor je gewrichten. Je hoeft echt geen professionele racefiets of mountainbike te hebben om optimaal van het fietsen te genieten. Als je in een gebied met veel reliëf woont, is een fiets met versnellingen wel erg handig. Je kunt elke dag je rit iets langer maken en je zult voelen hoe je weerstand en conditie erop vooruit gaat. Mocht je nog geen goede fiets hebben, kijk dan een naar een tweedehands fiets. Als je een goede tweedehands fiets koopt, mag je vertrouwen op een professioneel gereviseerd exemplaar waar je vele kilometers ongestoord op kunt rijden.

.

Pin It