Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Sporten goed voor uw gezondheid

Iedereen weet het wel dat sporten goed is voor de gezondheid en het wordt ook steeds vaker vanuit allerlei kanten gestimuleerd om ons aan het sporten te krijgen, maar wat vooral belangrijk is, is dat u ook plezier heeft in het sporten. Op deze manier heeft u de meeste kans dat u het ook gedurende een lange tijd volhoudt om te sporten.

Dus voordat u een sportabonnement afsluit is het verstandig om eens op onderzoek uit te gaan welke sporten er zijn en wat bij u past.

Hieronder een aantal mogelijkheden en punten om rekening mee te houden

  1. Teamsport of individueel? Bent u een echte teamplayer of vindt u het prettiger om gewoon lekker in uw eigen tempo op uw eigen moment te sporten. Wanneer dit laatste het geval is dan kunt u bijvoorbeeld denken aan lekker hardlopen of een abonnement op een fitness. Het voordeel van een fitness is wel dat hier vaak wel trainers aanwezig zijn die u in ieder geval wat tips kunnen geven hoe u zonder blessures kunt sporten.
  2. Vechtsport: Misschien niet uw eerste keuze, maar bij vechtsporten gaat het niet alleen om het duel zelf, maar vaak zit er ook nog ene betekenis of filosofie achter. Denk hierbij aan karate of andere aziatische vechtsporten. Respect voor elkaar is hierin heel belangrijk. Dus misschien na wat verdieping in de mogelijkheden dat u zich toch helemaal thuis voelt in deze tak van sport. Daarnaast is het een hele goede manier om energie en eventuele agressie van u af te sporten en dit niet op te kroppen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Kickboksen. Trek uw kickbokshandschoenen aan en ga samen met uw trainer aan de slag.
  3. Mentale sport: Gaat het u niet zozeer om het opbouwen van conditie, maar misschien juist om het loslaten van stressvolle situaties dan kunt u het beste kiezen voor een sport die ontspanning brengt voor lichaam en geest. Denk hierbij aan yoga.

Kortom uiteindelijk is er voor ieder wat wils en zult u bij de juiste keuze al binnen korte tijd ervaren wat de sport voor uw gezondheid doet!

Geplaatst door