Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Effectief afvallen: sporten en diëten is de oplossing!

Veel mensen hopen een aantal overtollige kilo’s te kunnen kwijtraken in de komende periode. De vraag is dan alleen wat de beste manier is om dat te doen. Zeker ook omdat je hier vaak veel verschillende verhalen over hoort. Het is dus vooral zaak om zelf eens op zoek te gaan naar de antwoorden. In werkelijkheid is het eigenlijk heel simpel. Er zijn twee elementen die hierin een rol spelen. Enerzijds moet je voldoende sporten. Anderzijds moet je het juiste dieet volgen. Doe je dit, dan kan je zeker goed afvallen.

De rol van sporten

In de eerste plaats is het van belang om aan lichaamsbeweging te gaan doen. De rol van sporten is eigenlijk heel simpel. Om af te vallen moet je calorieën verbranden. De enige manier om te zorgen dat je meer gaat verbranden op een dag, is door te zorgen dat je meer gaat doen. Sporten is dan de manier. Een sportschool zoals Basic-Fit biedt je alle mogelijkheden om aan de slag te gaan. Je kunt dan sporten op alle mogelijke manieren. Zo leg je een goede basis. Er is echter wel nog een tweede element hierin.

Zorgen voor goede voeding

Diëten is de tweede factor van belang. Het afvallen is niets anders dan een negatieve balans vinden. Calorieën die je inneemt verminder je met de calorieën die eruit gaan. Kom je op een negatief saldo, dan is dat een goede zaak. Wanneer er meer uitgaat, dan er in je lichaam komt, dan zal je afvallen. Calorieën innemen gaat via voeding. Zorg dus dat je niet te veel eet. Zorg vooral ook dat je gezond eet. De calorieën die wel binnenkomen moeten zo gezond als mogelijk zijn. Dit is net zo belangrijk als goed aan het sporten slaan.

Extra factor om mee te wegen

Er is nog een extra factor die een rol kan spelen. Al is dat vooral een ondersteunende factor op het sporten en diëten. Het is ook zaak om voldoende te rusten. Ook in je rust kan je veel verbranden. Wanneer je rust, krijgt je lichaam bovendien de kans om te herstellen. Dat doet het mede door juist dan de voedingsstoffen die je hebt binnengekregen op te nemen. Op die manier is alles dus met elkaar verbonden, vooral op het moment dat je in rust bent. Zorg dus voor een goede balans tussen de factoren.

Geplaatst door