Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

5 kleine veranderingen die u gezondheid kan verbeteren

Soms voelt het alsof gezond zijn gewoon een lijst is van dingen die we niet moeten doen. Niet dit eten of drinken, en nee dit ook niet. De nee’s kunnen de vreugde uit het dagelijkse leven stelen. Wat als we in plaats van “nee” tegen onszelf “ja” zeggen?

Hier zijn een paar manieren om JA te zeggen!

 1. Eet ECHT gezond
  Deze heb je waarschijnlijk al duizend keer gehoord, dus wat houdt u tegen? Er zijn zo veel recepten, kook tips en maaltijdplannen om iets uit te kiezen. U kunt zelfs de kinderen er aan laten meedoen. U moet uzelf alleen leren hoe u gezond eet, en vanaf dan wordt het alleen maar makkelijker.
 2. Wordt actief, ongeacht waar u bent
  U weet dat u het nodig heeft om te sporten, maar het hoeft niet direct een sportschool te zijn. Besteed gewoon een beetje meer tijd in het doen van de dingen waar u van houdt. Bijvoorbeeld, laat de hond uit, maar loop wat sneller, versnel dit dan elke dag, kleine stapjes kunnen grote veranderingen maken. Als u van dansen houdt, neem dan dansles. Ook zullen de oefeningen u helpen met stress.
 3. Besteed aandacht aan uw geestelijke gezondheid
  Dit kan moeilijk zijn, vooral voor vrouwen die werken en een gezin hebben. Maar als het makkelijk was om stress te verminderen, zouden we het allemaal doen. Als u zich gestrest voelt, probeer uzelf dan uit te rekken, diep adem te halen of praat met een vriend
 4. Krijg regelmatig controles
  Eén van de beste manieren om uw risico te verminderen voor ziektes is om uw dokter regelmatig te zien. Bent u in uw jaren 50? Vraag uw dokter of er kanker onderzoeken mogelijk zijn, en hoe vaak u die dan nodig heeft.
 5. Doe geen onnodige dingen
  Elke keer als je sms’t terwijl je rijdt, of fietst zonder helm, maakt u een gevaarlijke keuze die invloed kan hebben op de rest van uw leven. Kies daarvan in plaats slimmere opties. Neem de tijd van uw ritje te genieten, en bel of sms pas als u op uw eindbestemming bent aangekomen. Pak ook gewoon uw helm als u op de fiets springt, zodat u zeker weet dat u veilig op uw bestemming aankomt. Uw beslissingen helpen u om gezond te blijven. En ongeacht uw leeftijd, iets wat altijd invloed zal hebben op uw gezondheid is roken, dus stop daar gewoon mee.

Geplaatst door