Groente en fruit

Waar is ananas goed voor?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ananas is een heerlijke tropische vrucht, maar jammer genoeg is niet iedereen zich er van bewust waar deze vrucht allemaal wel niet goed voor is.

Wist u dat ananas uw immuunsysteem verbeterd?
Ananas zit boordevol vitamine C. Deze versterkt het immuunsysteem, het bindweefsel en helpt verkoudheid het tegengaan van infecties en versnelt uw wondgenezing.

Spijsvertering
Door de vele oplosbare vezels helpt ananas bij uw spijsvertering. De stoffen die bij het bewerkingsproces vrijkomen zorgen er voor dat uw ontlasting soepel blijft, in geval van diarree zorgt het er voor dat deze niet de dun wordt.

Energie
Dankzij de aanwezigheid van vitamine B1 geeft ananas ons energie. deze zorgt voor de verbranding van koolhydraten waardoor we energie krijgen. Verder speelt deze vitamine een belangrijke rol in het zenuwstelsel.

Bloedarmoede
Door de hoeveel ijzer dat ik ananas zit helpt het bloedarmoede te voorkomen. Mineraal ijzer is onmisbaar in uw lichaam!

Ontstekingsremmend
ananas zit vol met een ontstekingsremmend enzym genaamd bromelaïne. Dit enzym bromelaïne helpt tegen weefselzwelling van bijvoorbeeld artrose, bronchitis, spataderen, reumatoïde artritis, verstuiking en verrekking. Bromelaïne werkt ook nog eens pijnstillend

Ananas uit blik
Wanneer u niet de beschikking heeft tot verse ananas kunt u ook ananas uit blik nemen. Neem dan wel de ananas die in water  of eigen ananas sap zit geconserveerd. In de blikken ananas die zijn geconserveerd zijn met siroop zit het dubbele aantal aan kilocalorieën in en heel veel toegevoegde suikers.

.

Pin It