Menu
Cosmetische operaties

Dit zijn de 3 meest uitgevoerde cosmetische ingrepen

Cosmetische ingrepen zijn natuurlijk niets nieuws. Veel mensen ervaren een verminderd gevoel van zelfvertrouwen omdat iets aan het lichaam niet naar de zin is, of niet goed voelt. Dankzij de steeds beter worden de cosmetische wetenschap, is hier gelukkig veel aan te doen. Een aantal ingrepen zijn ongekend populair. Welke ingrepen worden eigenlijk het meest uitgevoerd? De top 3 vind je op deze plek. Zit er ook een ingreep in die jij graag zou willen laten doen door een specialist?

1 Het vergroten van de borsten
Dit is niet alleen de meest bekende ingreep, het is ook de ingreep die het meest wordt uitgevoerd. De borstvergroting wordt enkele honderdduizenden keren per jaar uitgevoerd. Door de steeds betere technieken en medische inzichten is eigenlijk alles mogelijk geworden. Zo is in grote mate aan te geven hoe de borsten eruit moeten komen te zien. Bovendien is het allang niet meer zo dat het littekens hoeft na te laten. Er is dus veel voor te zeggen om deze ingreep ook te ondergaan.

2 Het doen van een facelift
Ook de nummer 2 op deze lijst blijft onverminderd populair. De facelift is ook een cosmetische ingreep die al vele jaren bestaat. Wat wel goed is om te weten, is dat de facelift niet altijd het juiste imago heeft. Vaak wordt gezegd dat dit een ingreep is voor mensen die bang zijn om oud te worden. Dit is echter totaal niet het geval. Het is namelijk juist een manier om iets te doen aan huid die is verslapt. Er zijn natuurlijk veel meer reden voor te bedenken.

3 Het corrigeren van de neus
Een andere misvatting over de facelift is dat ook ingrepen zoals het liften van de ogen of het doen van een neuscorrectie ertoe gerekend worden door leken. Dit zijn echter totaal andere ingrepen. Veel mensen zien graag hun neus net iets anders omdat dit beter bij de verhoudingen van hun gezicht past. Omdat je altijd weer geconfronteerd wordt met een neus waar je niet gelukkig mee bent, is dit een goed te begrijpen ingreep. Ook deze correctie komt meer dan honderdduizend keer per jaar voor.

Werken met specialisten
Voor deze top 3 aan populairste ingrepen, maar ook voor alle andere cosmetische operaties, is het wel belangrijk om één zaak voor ogen te houden. Het is namelijk altijd zo dat je het best met echte specialisten kunt werken. Op die manier kan je door de ingreep daadwerkelijk een verbetering in je situatie laten verzorgen. Je zal een beter zelfbeeld hebben en met veel meer zelfvertrouwen de wereld in stappen. Dat is uiteindelijk in grote mate ook waar het je om zou moeten gaan hierbij.