Cosmetische operaties

Geld lenen voor cosmetische chirurgie, verstandig of niet?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Niemand is perfect, maar soms heb je ergens zo veel last van dat je je wel moet laten opereren. Neem bijvoorbeeld hangende oogleden, een veel voorkomende kwaal. Op het eerste gezicht lijkt dit onschuldig, maar je kunt er behoorlijk last van hebben. Niet voor niets worden er jaarlijks vele ooglidcorrecties uitgevoerd. Een operatie is echter duur. Is de ingreep medisch noodzakelijk, dan zal je zorgverzekering het vaak vergoeden. Is het puur van cosmetische aard, dan zul je zelf moeten betalen. Als je het geld niet hebt en niet kunt wachten tot je het bij elkaar gespaard hebt, dan kun je een lening afsluiten. De vraag is echter of geld lenen voor een plastische chirurgie verstandig is.

Cosmetische ingrepen en je zorgverzekering
Als je iets aan je uiterlijk wilt laten doen, moet je altijd eerst naar de voorwaarden van je zorgverzekering kijken. Behandeling door medisch specialisten wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Belangrijk is wel of jouw ziekenhuis een contract heeft met je zorgverzekeraar. Is dit niet het geval, dan zul je een deel zelf moeten betalen. Een andere vraag is of je behandeling medisch noodzakelijk is. Is dit niet het geval, dan zal de zorgverzekeraar de operatie niet vergoeden. Zorg er daarom altijd voor dat je een verwijzing van de huisarts of een andere arts hebt en vraag bij je verzekeraar na of de cosmetische ingreep vergoed wordt.

Als de basisverzekering de ingreep niet vergoedt, dan kan het nog zijn dat een aanvullende verzekering uitkomst biedt. Ook hier zal de ingreep medisch noodzakelijk moeten zijn, maar de eisen zijn minder streng. Sluit je speciaal voor jouw operatie een extra aanvullende verzekering af, let er dan wel op of er een wachttijd geldt. Soms kom je pas in aanmerking voor vergoeding als je al enige tijd verzekerd bent. Heeft jouw zorgverzekering geen geschikte aanvullende verzekering? Dan kun je aan het einde van het jaar overstappen naar een verzekeraar die dat wel heeft. Ook als jouw verzekeraar geen contract heeft met het ziekenhuis waar jij behandeld wilt worden, kun je rond de jaarwisseling overstappen naar een andere verzekering die dat wel heeft.

Geld lenen voor plastische chirurgie
Biedt de zorgverzekering geen uitkomst, dan zul je je operatie zelf moeten betalen. Als je het geld niet direct hebt liggen, dan zijn er twee mogelijkheden. Je kunt sparen tot je de operatie wel kunt betalen of je kunt het geld lenen. Het meest verstandige is om eerst te sparen. Soms kan de ingreep echter niet wachten. Heb je veel pijn waardoor je op je werk minder goed functioneert? Dan kun je beter zo snel mogelijk geholpen worden. Als je je baan kwijtraakt ben je nog verder van huis. Of maakt je uiterlijk je zo onzeker dat je nauwelijks nog de straat op durft? Als je samen met de arts tot de conclusie bent gekomen dat een operatie de oplossing is, dan kun je dat ook maar beter snel doen. Als je ernstig beperkt wordt in je werk of je welzijn, dan is geld lenen een optie.

.

Pin It