Menu
Cosmetische operaties

Waarom vrouwen kiezen voor een borstvergroting

Niet alle vrouwen worden geboren met de typische ronde vormen die een vrouwelijke uitstraling geven. Ieder mens is anders, en zo ook iedere lichaamsbouw. Kleine borsten kan bij vrouwen voor veel onzekerheid zorgen. Het gevoel ‘twee ruggen’ te hebben of BH’s en bikini’s op te moeten vullen met wat ‘extra’s’ is niet aangenaam. Een borstvergroting kan deze onzekerheid wegnemen.

Open over borstvergroting

Het aantal borstvergrotingen dat jaarlijks genomen wordt groeit. Steeds meer vrouwen schakelen dan ook de hulp in van specialisten zoals de ABC Clinic. Er wordt vaak al jaren nagedacht over het nemen van een borstvergroting, zonder dat er daadwerkelijk stappen ondernomen worden. Het feit dat er steeds meer borstvergrotingen genomen worden, en hier steeds opener over gesproken wordt, maakt de stap een stuk makkelijker te nemen. Collega’s, vriendinnen en zelfs familieleden praten openlijk over de verandering die een borstvergroting in hun leven teweeg heeft gebracht. En dit maakt het hebben van een borstvergroting een stuk aantrekkelijker voor degenen die al jaren getwijfeld hebben.

Toenemende plastisch chirurgie

Het is ook niet alleen de borstvergroting die opener besproken wordt. Kleine plastische ingrepen zoals een neuscorrectie, het gebruik van botox of het opvullen van lippen worden steeds normaler. Zonder schaamte wordt er dan ook gesproken over getatoeëerde wenkbrauwen, opgevulde lippen en andere plastische ingrepen. We zien het op tv, we horen het van kennissen en we lezen het in de tijdschriften; waarom zouden we zelf de stap niet nemen?

Onzekerheid wegnemen

Voor veel vrouwen neemt deze stap uiteindelijk veel onzekerheid weg. Een gevoel van schaamte waar ze al jaren mee rondlopen, wordt met een kleine operatie omgezet tot een gevoel van trots. Eindelijk kunnen deze vrouwen vol zelfvertrouwen in de spiegel kijken; en laten we eerlijk zijn, waarom ook niet?! De ronde vormen staan centraal voor het vrouwelijke ‘zijn’. Van Marilyn Monroe tot Madonna; ieder modebeeld heeft deze ronde vormen, deze mooie billen en deze volle, ronde borsten. Nu is het misschien niet altijd mogelijk om alles te hebben, maar als je jezelf met een borstvergroting meer vrouwelijk kan voelen, waarom zou je het dan laten?

Vergoeding zorgverzekering

Daarnaast worden steeds meer borstvergrotingen vergoedt door de zorgverzekering. Na een afspraak met de dokter en eventueel zelfs een psycholoog, wordt er een voorschrift gemaakt met een borstvergroting als advies. Dit professionele advies zorgt ervoor dat de zorgverzekering vaak een vergoeding klaar heeft voor deze plastische ingreep. Zo wordt een borstvergroting niet alleen bespreekbaar, maar ook financieel bereikbaar.