Menu
Cosmetische operaties

5 handige tips voor een mooi en jeugdig uiterlijk!

Mooi ouder worden is voor een groot deel erfelijk bepaald. Werden je oma en je moeder op een mooie manier ouder, dan is de kans groot dat dat bij jou ook zo is. Helaas is niet iedereen zo gezegend. Veel mensen maken zich daarom zorgen over het ouder worden. Ze krijgen diepe rimpels, gaan ‘chagrijnig’ kijken of hun huid gaat hangen. Gelukkig hoef je niet bij de pakken neer te zitten als je problemen hebt met je huid bij het ouder worden. Er zijn namelijk hele goede oplossingen voor. Dit zijn 5 handige tips voor een mooi en jeugdig uiterlijk.

1. Ooglidcorrectie

Veel mensen krijgen last van hangende oogleden. Het oog gaat steeds iets verder dicht zitten. Allereerst is dat natuurlijk erg vervelend omdat het gewoon niet mooi is. Bovendien krijg je ook een moe gevoel rond je ogen omdat je automatisch je spieren aanspant om je ogen verder te openen. Het kan dan helpen om een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Bij deze rimpelbehandeling worden hangende oogleden voorzichtig weer omhoog gebracht. Het resultaat is verbluffend: je ziet er meteen weer open en wakker uit.

2. Wenkbrauwlift

Een wenkbrauwlift wordt vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie. De wenkbrauwlift wordt toegepast bij hangende wenkbrauwen. Als je nog jong bent, zitten je wenkbrauwen net boven of op de rand van de oogkas. Bij het ouder worden zakken ze langzaam wat naar beneden. Het gevolg is dat je gezicht er minder vrolijk en open uitziet. Een ander probleem is dat zakkende wenkbrauwen kunnen zorgen voor meer rimpels op je voorhoofd, omdat je die spieren telkens aanspant. Een wenkbrauwlift kan dit eenvoudig oplossen. Bij een wenkbrauwlift worden de wenkbrauwen heel subtiel een eindje naar boven getrokken.

3. Facelift

Iets ingrijpender dan de ooglidcorrectie en de wenkbrauwlift is de facelift. Bij de facelift wordt je gezichtshuid rondom iets strakker aangespannen. Dit is een zeer effectieve behandeling als je veel last hebt van rimpels. Een facelift is een behandeling voor de lange termijn, die niet vaak herhaald hoeft te worden. Het verouderingsproces zal dankzij de facelift tot een minimum teruggebracht worden, zonder dat het onnatuurlijk overkomt. 

4. Botox

Botox

Botox injecties werken goed tegen rimpels. De botox verslapt vooral de spieren, waardoor je ze niet voortdurend aanspant. Rimpels worden meestal veroorzaakt door hele kleine spiertjes in het gezicht die je aanspant. Kun je ze niet meer aanspannen, dan zul je dus ook geen rimpels meer zien. Botox behandelingen zijn zeer effectief bij zowel kleine als grotere rimpels. Doordat de behandelingen ondertussen veel beter zijn dan vroeger ziet het effect er heel natuurlijk uit. 

5. Profhilo

Misschien baal jij wel van de rimpels in je gezicht, maar durf je cosmetische chirurgie toch niet aan. Dan is Profhilo een goede optie. Bij Profhilo krijg je een aantal injecties in je gezicht. Je voelt het nauwelijks wanneer ze gezet worden. Vervolgens… gebeurt er helemaal niets! Deze rimpelbehandeling werkt langzaam in op de huid. Het middel stimuleert de huid om zelf aan de slag te gaan. Het gevolg is dat de huid zelf weer meer stoffen aanmaakt die de huid jong houden. Het grote voordeel is dat het gaat om een natuurlijk middel bij Profhilo, waardoor je zeker weet dat het veilig is. Het moet wel elke 6-12 maanden herhaald worden. 

Rimpels kunnen bijzonder storend zijn. Ze maken je gezicht minder mooi en geven je een ouder uiterlijk. Dat maakt vooral vrouwen onzeker over hun uiterlijk. Natuurlijk is het verstandig om goed te eten en de juiste voedingssupplementen te nemen. Toch is dat niet genoeg om het verouderingsproces helemaal tegen te gaan. Gelukkig kun je rimpels redelijk eenvoudig weer herstellen. Deze 5 praktische oplossingen maken je gezicht weer jaren jonger.