Menu
Cosmetische operaties

Wilt u graag een facelift, wat moet u weten?

facelift

Wanneer u ouder wordt gaat u dit zien in uw gezicht. De lijnen worden dieper en de huid verslapt. De een heeft er geen last van de ander wordt niet meer gelukkig van zijn of haar spiegelbeeld. Een facelift kan een oplossing voor u zijn om weer een jongere uitstraling te krijgen. Bij een Facelift wordt uw gezicht en nek gelift . Wat moet u weten over een facelift?

Welke behandelingen zijn er?

Een facelift doet u niet zo maar. Vaak denk u er al langere tijd over na en heeft u wellicht via internet of bekende als informatie opgevraagd. Een facelift kan u helpe er weer jonger uit te zien. Bij elke kliniek zal eerst een in take plaats vinden om te bepalen of een facelift voor u geschikt is. Tijdens een eerste gesprek heeft u ook de kans om al uw vragen te stellen over de behandeling, maak hier gebruik van. Maak duidelijk kenbaar wat uw wensen zijn en wat voor u een gewenst resultaat is.

Welke facelifts bestaan er?

In veel klinieken bieden ze verschillende vormen van een facelift aan. De meest bekende is de klassieke facelift waarbij uw gezicht vanaf de haargrens tot en met de hals gelift wordt. Deze behandeling heeft effect op de verslapte huid van uw voorhoofd, wangen, kaaklijn en hals. Bij de klassieke lift maakt de arts een sneetje achter uw oren, na het liften wordt de overtollig huid weg gesneden. Naast de klassieke lift kunt u ook gebruik maken van een MASC-lift. De Masc-lift richt zich met name op de wangen die naar beneden zakken, hierdoor ont staan er wangplooien en zakt u kaaklijn naar beneden. In de medische wereld wordt dit ook wel aangeduid als hamsterwangen. Bij de ingreep worden uw wangen en kaaklijn gelift.

Gevaren van een facelift

Geen behandeling of operatie is zonder gevaar. Ontstekingen of nabloedingen kunnen voorkomen. Laat u van te voren goed inlichten wat de gevaren zijn en waar u op moet rekenen voor het herstel. U zult een tijd lang voorzichtig moeten bewegen en rustig aan moeten doen. Bepaal samen met uw arts of een facelift voor u geschikt is en of dit het gewenste resultaat zal opleveren.