Menu
Vitamine en voedingsstoffen

Wanneer kunt u voedingssupplementen gebruiken?

voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn een aanvulling op uw dagelijkse voeding. Het gebruik van supplementen in Nederland neemt al jaren toe. Wanneer kunt u voedingssupplementen gebruiken? Zijn de supplementen nuttig en waarom neemt u extra voedingsupplementen in? U lees het hier.

Wat zijn voedingssupplementen?

Zoals aangegeven zijn voedingssupplementen een extra aanvulling op uw dagelijkse voeding. Wanneer het niet lukt om elke dag gezond te eten kan het voorkomen dat u bepaalde voedingsstoffen onvoldoende binnenkrijgt. Een supplement in de vorm van een pil, tablet, poeder of vloeistof kan dan het tekort aanvullen. Ook bij bepaalde diëten kan een aanvulling van supplementen nodig zijn. Eiwitpoeder is een bekend supplement voor de fanatieke krachtsporter en vitamine B12 en ijzer worden vaak toegevoegd aan een vegan dieet.

Wanneer gebruikt u extra supplementen

Extra supplementen kunt u gebruiken wanneer u van een bepaalde vitamine te weinig binnen krijgt. Het slikken of innemen van een supplement kan het te kort aan een bepaalde voedingsstof aanvullen. Toch is het niet verstandig om niet zomaar extra vitamine te slikken. Wanneer u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt met uw voeding hoeft u geen extra vitamine in te nemen.  Alleen wanneer u van een bepaalde vitamine te kort komt kunt u dit aanvullen. Veel te korten zijn op te lossen door het eetpatroon aan te passen. Wanneer u structureel te kort komt is een supplement toevoegen aan uw dieet verstandig.

Waarom extra supplementen gebruiken

Wanneer u een te kort aan bepaalde vitaminen binnen krijg kan dit van invloed zijn op uw gezondheid. Uw lichaam heeft vitamines en mineralen nodig om goed te kunnen functioneren. Door een te kort kan het voorkomen dat u minder energie heeft, dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Supplementen zijn er in heel veel  varianten. Tegenwoordig kunt u bij de drogist voor alles wel een extra supplement krijgen. Overleg met een arts of diëtist welke supplementen voor u echt van toepassing zijn.  Gebruikt u wel extra vitamines? En in welke vorm slikt u deze?