Menu
Senioren

Hoe zorg je dat senioren een veilig gevoel hebben in huis?

senioren

Veiligheid is van groot belang voor iedereen, maar voor senioren kan het in veel gevallen nog belangrijker zijn. Vaak hebben zij meer moeite met bewegen en hebben zij ook een grotere kans op ongevallen in huis. Daarom is het belangrijk om te weten hoe zij zich veilig kunnen voelen in hun eigen huis. 

Een manier om senioren meer veiligheid te bieden, is door het installeren van een alarm. Dit kan zowel een inbraakalarm zijn als een persoonlijk alarm voor noodgevallen. Een inbraakalarm zorgt er bijvoorbeeld voor dat senioren zich veiliger voelen als zij alleen thuis zijn, omdat zij weten dat er direct hulp geboden wordt als er iemand ongeoorloofd hun huis binnenkomt.

Een persoonlijk senioren alarm is daarentegen speciaal ontworpen voor senioren die bijvoorbeeld in geval van val onwel worden of in andere noodgevallen snel hulp nodig hebben. Dit alarm kan men dragen als een polsbandje of hanger, en kan eenvoudig geactiveerd worden door op een knop te drukken. Hierdoor krijgen de senioren snel hulp, zonder dat zij zelf hulpdiensten moeten bellen. Een goede optie voor een polsband of hanger is de armband of clip van Nederlandse Senioren Alarmering. Daar zitten verschillende functies op, zoals locatie- en valdetectie. Daarnaast kunnen naasten gemakkelijk gebruik maken van een app waarmee ze niet alleen meldingen kunnen ontvangen in geval van val, maar ook de locatie kunnen opvragen van de alarm drager. 

Daarnaast zijn er ook andere technologische oplossingen, zoals een videobeveiligingssysteem of een slimme deurbel, die senioren kunnen helpen zich veiliger te voelen in hun eigen huis. Zo kunnen zij bijvoorbeeld de deur openen voor bezoekers of hulpdiensten zonder dat zij zelf de deur hoeven openen. 

Om even een samenvatting te geven van het artikel: senioren hebben vaak meer behoefte aan veiligheid in hun eigen huis. Een alarm is een effectieve manier om hen hierbij te helpen. Of het nu gaat om een inbraakalarm of een persoonlijk alarm, het geeft senioren het gevoel dat zij beschermd worden en dat er snel hulp beschikbaar is in geval van nood.