Wielersport

Geen zin om te sporten? Dit kun je ook doen om aan je beweging te komen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Heb je een weekje geen zin om te sporten? Of ben je sowieso niet zo’n sportief type, en heb je nog nooit een sportschool van binnen gezien? Dat hoeft niet meteen te betekenen dat je niet aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging komt. Er zijn tal van makkelijke maatregelen die zelfs mensen die niet van sporten houden aan het bewegen krijgen.

Je hebt er niks voor nodig

De makkelijkste manier om meer te bewegen? Wat vaker lopen. Dat klinkt heel simpel, en dat is het eigenlijk ook. Om te lopen hoef je niks te kopen, je benen en voeten heb je tenslotte cadeau gekregen. Met een half uurtje per dag stevig doorstappen ben je al ontzettend goed bezig als het gaat om het krijgen van genoeg beweging.

Heb je daar de tijd niet voor? Kijk dan eens of je dingen die je nu niet lopend doet, wel lopend kan gaan doen. Woon je heel dichtbij je werk, op minder dan pakweg 10 minuten rijden met de auto? Waarom ga je niet eens lopen naar je werk! Dan kom je niet alleen aan je beweging, je komt ook met een flinke stoot energie je kantoor binnen gewandeld. Is dit voor jou qua afstand geen optie? Dan kun je natuurlijk ook in je lunchpauze eens lekker gaan wandelen. Combineer je dit met het nemen van de trap in plaats van de lift en regelmatig een wandelingetje over de afdeling, dan breng je in ieder geval niet je hele werkdag zittend door.

De fiets: ook een goed idee

In beweging komen

Woon je te ver van je werk vandaan om te lopen? Dan is fietsen misschien wel een optie. Zeker als je met de auto vaak in de file staat of veel tijd kwijt bent met het zoeken naar een parkeerplaats, is de fiets een prima alternatief.

Misschien biedt het bedrijf waar je werkt wel een fietsplan werk aan. Op deze manier hoef je zelf niet eens een fiets te hebben om met deze gezonde gewoonte te beginnen. Via je werkgever kun je dan namelijk een fiets leasen, en voor minder dan 5 euro in de maand al op een hele goede fiets naar je werk trappen. Woon je net iets te ver weg om te fietsen, of zie je nu al op tegen dagen met tegenwind? Je kunt op deze manier ook een e-bike leasen. Op die manier leg je met gemak en met meer snelheid grotere afstanden af, terwijl je toch meer beweging krijgt dan in de auto.

.

Pin It