Gezondheid

5 gezondheidsredenen om vaker de fiets te pakken

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Nederland is een echt fietsland; waar je ook gaat, je ziet overal wel fietsers voorbij komen. Met de juiste fietsonderdelen kun je in Nederland dan ook perfect, onbezorgd genieten van een heerlijk lange fietstocht. De juiste fietsonderdelen geven jou de mogelijkheid om je fietsplezier ten volle te beleven, en daarnaast ook nog eens flink actief aan je conditie te werken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geweldige fietstocht door de Ardennen? Even lekker op de fiets naar het werk, even snel boodschappen doen of er gezellig op uit met een hele groep om één van de bekende fietsroutes van Nederland te fietsen? Niet alleen is dit ontzettend goed voor het milieu, je conditie en de gezondheid van je lichaam, maar ook nog eens hartstikke gezellig wanneer je het met vrienden of kennissen doet. Maar welke gezondheidsvoordelen brengt het fietsen nog meer met zich mee?

1. Betere vetverbranding

Is het tijd om wat vet kwijt te raken? Dan is fietsen de ideale manier om dit te doen. Of je nu op en neer naar je werk fietst of ieder weekend mooie routes kiest; een half uurtje fietsen per dag zorgt er al voor dat de vetverbranding goed op gang komt. De toename van actieve spierweefsels zorgt er ook nog eens voor dat de verbeterde vetverbranding na het fietsen gewoon doorgaat.

2. Minder stress

Even lekker fietsen in de frisse buitenlucht kan je ontzettend veel ontspanning bieden. In plaats van uren te stressen in het drukke verkeer, geniet je van de rust, stilte en mooie uitzichten om je heen. Zeker na een drukke werkdag kan het heerlijk zijn om even op de fiets te stappen. En zoals we allemaal inmiddels wel weten is het hebben van weinig stress goed voor de gezondheid!

3. Verbeterde weerstand

Wanneer je regelmatig fietst wordt je lichaam sterker. Een sterker lichaam is beter in staat om virussen en griepjes af te weren. Hoe meer je fietst, hoe minder snel je dus ziek zal zijn.

Vaker de fiets pakken

4. Afvalstoffen afvoeren

Wanneer je veel fietst, gaat je bloed beter stromen. Hoe beter jouw bloed stroomt, hoe makkelijker afvalstoffen worden afgevoerd uit je lichaam. Je lichaam wordt sterker en weerbaarder, en alle afvalstoffen verdwijnen op natuurlijke wijze. Dit maakt dat virussen, griepjes en andere klachten vaak voorkomen kunnen worden door regelmatig op de fiets te stappen.

5. Goed voor je hersenen

Deze verbeterde bloedcirculatie heeft ook een positief effect op de hersenen. Hoe meer je sport, hoe harder je hart moet pompen en hoe groter de hersenactiviteit wordt.

.

Pin It