Watersport

Waarom u zou moeten zwemmen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Zwemmen is heel goed voor u. In het kort kunnen we zeggen dat zwemmen uw conditie verbetert, zorgt voor soepele spieren, ontspannend werkt en goed voor hart en longen is.
Maar wat is de rede dat zwemmen zo gezond is?

Zwemmen is goed voor uw lichaam en geest. En de meeste vinden het ook nog eens heerlijk om te doen. De kunst is om gewoon te vergeten dat je ’moet’ zwemmen omdat dit zo gezond is. Laat dit gaan en u zult er van gaan genieten.

Hart en longen
Door net zo als bij alle andere sporten je afstanden en snelheid op te bouwen train je je ademcapaciteit. Doordat deze steeds groter wordt, zou u steeds grotere afstanden kunnen zwemmen. Ook traint u uw hartfrequentie waardoor u langer kunt bewegen en er steeds meer plezier aan zult beleven!

Conditie
Hoe vaker u gaat zwemmen, hoe meer u zult merken dat uw conditie beter wordt. U zult sneller gaan zwemmen en de spierpijn van het herstellen zou afnemen. Hiervoor moet u natuurlijk wel baantjes zwemmen en niet gewoon in het water blijven liggen.

Soepele spieren en ontspanning
Voor stijve spieren is zwemmen een echte aanrader. In het water zullen uw spieren en gewrichten zich ontspannen, waardoor uw lichaam soepeler aanvoelt. Tijdens het zwemmen worden uw spieren op een niet belastende manier belast. De kans op blessures is hierdoor heel klein.

Heeft u een drukke dag gehad? Ga dan ’s avonds heerlijk even zwemmen! Zwemmen werkt zeer ontspannend. Na een paar baantjes zwemmen zult u zich al veel meer ontspannen voelen.

Dit lijken mij genoeg reden om eens lekker een paar baantjes te gaan zwemmen!

.

Pin It