Menu
Watersport

De leukste en gezonde watersporten om in Nederland te doen

Nederland telt ruim 10.000 kilometer aan bevaarbaar water en is daarnaast óók nog eens omgeven door zee. Geen wonder dat watersporten ontzettend populair zijn. Het water in Nederland biedt uiteenlopend vertier: er is voor ieder wat. Lees in dit artikel wat de leukste watersporten zijn om in Nederland te doen.

  1. Lekker peddelen

Zoek een grote surfplank en een peddel en ga suppen. Beweeg je over het water door de mooiste steden of idyllische dorpjes. Tijdens het suppen moet je je buikspieren flink aanspannen om je balans niet te verliezen: een workout gegarandeerd!

  • Tour over het water

Pak je het liever iets rustiger aan? Huur dan eens een motorbootje. Maak een mooie vaartocht door Nationaal Park de Biesbosch of leg de beroemde route van de Elfstedentocht af. Perfect om voor een familie- of vriendenavontuur. Denk dan wel aan reddingsvesten van Nauticgear.nl als je met kinderen op pad gaat.

  • In de wind

De stranden in Nederland staan dan wel niet bekend om hun hoge golven, maar natuurlijk wel om hun sterke windkracht. En laat dit nou net de perfecte omstandigheid zijn om te kitesurfen. Als je kitesurfen eenmaal onder de knie hebt is het de uitdaging om allerlei tricks op de golven te doen.

  • Pak de golven

Surfen is een van de meest populaire watersporten ter wereld en dat is niet zo gek! Als je gaat surfen zul je ontdekken dat het de perfecte balans biedt tussen hard werken op het water en ultiem chillen op het strand: daar zijn surfers namelijk ook erg goed in. Zijn de golven niet hoog genoeg? Probeer dan eens te bodyboarden op de lagere golven.

  • Duiken maar

Zwemmen is misschien wel de makkelijkste watersport: je hebt er alleen jezelf voor nodig! Blijf dus vooral niet op je handdoekje naast het zwembad liggen, maar duik het frisse water eens in. Of ga voor een stapje verder en neem een duik in zee. Baantjes trekken is onwijs goed voor de spieropbouw in je bovenlichaam en voor je buikspieren. Daarnaast train je er ook nog eens je conditie mee.