Menu
Watersport

Vissen is gezond – 3 redenen om te starten

vissen

Vissen is al een oeroude sport. Waarbij vissen eerder een noodzaak was om aan voedsel te komen is het tegenwoordig een sport geworden om niet alleen zoveel mogelijk vissen te vangen maar ook de meest bijzondere of zeldzame exemplaren. Van jong tot oud iedereen kan vissen. Door af en toe langs de waterkant te gaan zitten bent u lekker buiten en werkt u aan uw (mentale) gezondheid. 3 redenen om te gaan vissen.

Vissen is gezond

Veel mensen denken dat het alleen maar gaat om een stoeltje neer te zetten en uw hengel uit te gooien om vervolgens uren te wachten tot er een vis wordt gevangen. Niets is minder waar vissen kan ook heel gezond zijn. Het zoeken naar het juiste plekje waardoor soms flinke wandelingen maakt. Meerdere hengels in het water gooien zodat u beide in de gaten moet houden. Het bijvoeren voor het lokken van de vis en de constante spanning of er al iets aan de haak zit. Genietend van de buitenlucht kan een hengeltje uitgooien ook zeker een toevoeging zijn aan een gezonde levensstijl.

Sociale contacten

Fanatieke vissers gaan misschien het liefst alleen op pad toch is niet zo leuk dan met je maatje een ochtendje erop te gaan. Door samen met uw kinderen of kleinkinderen te gaan vissen kunt u een goede band opbouwen. Wanneer jullie langs de kant zitten zijn er vaak ook genoeg mensen die langslopen, interesse tonen en een praatje maken over de zojuist gevangen vis. Ook al gaat u misschien alleen op pad er is vaak voldoende aanspraak vanuit de omgeving. Wanneer het sociale aspect u minder aanspreekt kunt u een plekje zoeken waar u wat meer in de luwte zit.

Ontspanning en rust

We worden allemaal steeds drukker of we maken ons steeds drukker. Door af en toe even een momentje voor u zelf te nemen komt u weer even tot rust. Langs het water kunt u uw gedachten even laten varen en weer tot u zelf komen.

Er gelden natuurlijk wel wat regels om te gaan vissen. U mag niet zomaar overal uw hengel in het water gooien. Wanneer u wilt beginnen met vissen is het goed om vooraf de regels goed door te nemen en de juiste vergunningen aan te vragen.