Menu
Benodigdheden / Thuis sporten

Hoe kunt u hulpmiddelen gebruiken bij het thuis sporten?

Staat u normaal altijd in de sportschool of beoefent u op een vaste dag of avond een andere sport? Helaas staat dit nu een tijdje stil, maar wat kan dan wel? Wilt u graag toch fit blijven ook als u thuis moet blijven? Ik heb een aantal benodigdheden op een rijtje gezet waarbij u weinig ruimte nodig heeft.

  • Springtouw
    Als u thuis wilt sporten is een springtouw onmisbaar. U heeft tijdens het touwtjespringen namelijk al een complete training. U gebruikt voornamelijk de benen en het onderlichaam, maar ook uw armen en schouders hebben de nodige inspanning. Het beste is om het niet op een al te harde ondergrond te doen zo bespaard u uw knieën en andere gewrichten. Een uitkomst hierbij is een fitnessmatje dat u op de grond kunt leggen.
  • Gym Ball
    Deze fitnessbal zorgt vooral voor goede buikspieren en traint ook de dieper gelegen spieren. Kies hierbij voor een bal die past bij uw lengte. Begin met een wat zachtere bal, de oefeningen zijn dan wat makkelijker om uit te voeren. Gaat dit goed dan kunt u de bal langzaam een stukje harder oppompen om de oefeningen weer iets moeilijker te maken.
  • Weerstandsband
    Deze elastiekenband is goed om uw spieren te trainen en op te bouwen. Er zijn banden die weinig weerstand bieden. Hiermee kunt u het makkelijkst beginnen. Als u de spieren al iets meer opgebouwd heeft kunt u kiezen voor een band met meer weerstand. U moet dan meer kracht zetten om de zelfde oefening uit te voeren.
  • Yogamat
    Wilt u even rustig en zen worden kunt u ook kiezen voor een yogamat. U kunt op deze zachte mat de oefeningen comfortabel uitvoeren. De yoga oefeningen zorgen voor een goede balans en lenigheid. De mat zelf zorgt daarbij voor een goede grip wat ook erg belangrijk is tijdens de oefeningen.

Online programma

U kunt online oefeningen uitzoeken die u graag zou willen doen of uit zou willen proberen. Er zijn ook verschillende online mogelijkheden om te gaan sporten. Kies een programma uit dat bij u past of een programma waarbij u één van de bovenstaande middelen kunt gebruiken. Belangrijk is dat u het ook leuk vindt om het programma te doen anders is de kans groot dat u afhaakt en dat zou natuurlijk zonde zijn!