Menu
Benodigdheden

Hulpmiddelen die je helpen op een gezonde manier te sporten

Je zou denken dat sporten altijd gezond is, maar wist je dat het soms juist een negatieve impact heeft op je gezondheid? We geven je hier wat tips om zonder al te veel moeite op een gezonde manier te sporten, zodat je snel resultaten zal bereiken.

Welke hulpmiddelen helpen je om gezond te sporten?

Er zijn veel sport en fitness producten die je helpen om te trainen op een gezonde manier. Denk hierbij aan wrist-wraps om je polsen te beschermen, fitness elastieken om te helpen bij pull-ups, en speciale schoenen voor iedere sport. Iets waar je echter niet zo snel aan denkt is het springtouw. Je herinnert je misschien nog dat je vroeger van alles met dit simpele touwtje kon doen op het speelplein. Maar wist je dat je ook als volwassen en ervaren sporter aan de slag kunt met het springtouw?

Probeer eens een paar minuten op te warmen door touwtje te springen. Je zult al snel merken hoe je ervan gaat zweten! Je kunt tot wel 1000 kcal verbranden met een uur touwtje springen. Weeg je wat meer of minder dan gemiddeld, en spring je sneller of langzamer, dan kan dit aantal afwijken. Feit blijft dat het een leuke manier is om snel calorieën te verbranden. Een perfecte work-out!

Naast het verbranden van calorieën train je ook meerdere lichaamsdelen tegelijkertijd met het springtouw. Je draait het touw met je schouders en armen, je buikspieren zorgen ervoor dat je recht blijft, en je benen springen. Daarom is het een leuke oefening om op te warmen, of als je een dag geen zin hebt om te gaan sporten, maar toch 10 minuten wil bewegen. Je kunt dit natuurlijk ook thuis doen, of zelfs op vakantie, in het park of op het strand.

Sporten gezond

Waar je op moet letten als je gezond wil sporten

Bij gezond sporten hoort een gezonde levensstijl. Dit betekent onder andere dat je genoeg water moet drinken gedurende de dag, en tijdens je training. Ook is gezond en gevarieerd eten belangrijk. Je spieren moeten zich namelijk herstellen na het sporten. Eet en drink je de rest van de dag niets, dan kun je erge spierpijn krijgen en zul je niet zo goed herstellen. Hierdoor blijven ook de gewenste resultaten uit.

Naast eten en drinken hoort slapen ook bij een gezonde levensstijl. Wanneer je veel sport heb je misschien wel een beetje meer nachtrust nodig. Luister naar je lichaam en accepteer dat je iets vroeger naar bed moet. Door genoeg rust te nemen kan je lichaam na het sporten beter herstellen, en kun je de volgende dag weer vol energie trainen.

Gezond sporten betekent ook goed en veilig sporten. Let op je techniek, neem advies aan van de trainers / coaches en vergeet niet je warming-up en cooling down te doen. Maak ook zoveel mogelijk gebruik van sport accessoires, bijvoorbeeld van workoutgear.nl, om volop te profiteren van je training, en om de kans op blessures te verminderen.