Gezondheid

Geniet van het voorjaar: ook tijdens corona

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De voorjaar is voor veel mensen misschien wel het fijnste moment van het jaar: de winter zit erop en alles gaat bloeien en groeien. De huidige coronacrisis kan daarbij wat roet in het eten gooien. Merk je dat je mentaal iets minder lekker gaat en daardoor minder uit het voorjaar haalt? Lees dan snel deze tips door en geniet alsnog van alles wat de wereld te bieden heeft; op een veilige manier natuurlijk.

Andere lente dan normaal

De vogeltjes die fluiten, bloemen die ontpoppen en parken die weer (soms iets te) vol stromen bij een paar flinke zonnestralen. De lente is daar! Hoewel moeder natuur iets minder gezind is dan vorig jaar, biedt de lente alsnog voor veel mensen veel lichtpuntjes. Die dikke winterjas kan eindelijk de kast in en vooral de dagen die veel langer zijn, doen ons goed. Jammer genoeg raast het coronavirus nog steeds door onze samenleving wat verschillende beperkingen met zich meebrengt. Even gezellig met hele vriendengroepen samenkomen, zit er dit voorjaar helaas nog niet in. Ook uitbundig uit eten is vooralsnog niet voor grote groepen weggelegd. Toch zijn er nog zat dingen waarmee jij alles uit deze lente kunt halen.

Geniet van de natuur

Geniet van de natuur

Het grootste pluspunt aan de lente is natuurlijk het zachtere weer dat het over het algemeen met zich meebrengt. De vrieskou ligt achter ons en de zon doet steeds meer zijn best. Pak deze momenten dan ook. Werk je veel thuis? Kijk eens of je ook op het balkon kunt werken. Duik in je pauze niet achter de televisie, maar ga erop uit. Neem een klapstoel mee en een goed boek. Installeer jezelf onder een bloeiende boom en snuif die natuur op. Ook kan het heerlijk zijn om een weekend te gaan kamperen. Gewoon, in eigen land. Als deze crisis ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat ons land zoveel meer te bieden heeft dan we ons eerder beseften. Word wakker van de vogeltjes die de dag tegemoet fluiten en leef buiten; we zitten allemaal al zolang binnen per slot van rekening!

Ga naar buiten

Is jouw tuin of balkon er al helemaal klaar voor? Goed zo! Geef jouw buitenplekken iets meer aandacht, zodat je ook sneller lekker buiten kunt gaan zitten. Pak die vitamines en laad jezelf op. Daarbij is het extra leuk om met nieuwe dingen te beginnen. Zo zijn er wel honderden gezelschapsspelletjes die je gezellig na werktijd met elkaar kunt doen, of ontdek een nieuwe hobby. Altijd al willen schilderen? Bestel een doek, wat verf en een set kwasten en ga los! Alles kan, alles mag.  

Lenteschoonmaak

Lockdown of niet: een lenteschoonmaak kan nooit kwaad! Zie het als een frisse nieuwe start, helemaal nu je zoveel thuis bent. Trek alle kasten leeg, haal alles overhoop en bekijk wat je allemaal wel en juist niet wilt bewaren. Draag je die ene broek of dat fleurige jurkje écht nog wel eens? Of ligt ‘ie al stiekem enkele jaren in je kast te verstoffen? Weg ermee! Vergeet daarbij ook de keuken niet: die la vol met kruiden gebruik je vast niet allemaal, of wel soms? 

Denk aan je lijf

Zodra je alles op orde hebt, is het ook goed om naar jezelf te kijken. Merk je dat je overwegend veel moe bent of het lastig vindt om je dagelijkse hoeveelheid vitamines binnen te krijgen? Kijk dan eens of je wat hulp in huis kunt halen, zoals liposomale voedingssupplementen. Vitamine B12, vitamine C of vitamine D3: vitamines kopen kan online met enkele muisklikken.

Hopelijk kun je met deze tips snel aan de slag en nog gauw alles uit dit voorjaar halen. Veel plezier!

.

Pin It