Hardlopen

Op de loopband vs. buiten hardlopen: de voor- en nadelen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Binnen of buiten hardlopen? Het blijft een lastige afweging voor veel hardlopers en trainers. Er zit een groot verschil tussen beide opties. Zo is rennen op de loopband vaak makkelijker dan rennen op asfalt, waardoor veel lopers ervaren dat ze buiten minder snelle tijden neerzetten dan binnen op de loopband. Natuurlijk kent het in de natuur rennen ook weer vele voordelen, waardoor de keuze nog steeds niet snel gemaakt is. Maar waarom moet je kiezen? Ontdek hoe je met de juiste balans voldoening en plezier uit zowel binnen als buiten hardlopen kunt halen!

De voordelen van hardlopen op de loopband

Geen verkeer
Je hoeft niet te letten op auto’s, scooters, bussen, fietsers of andere hardlopers. Maak je hoofd lekker leeg en focus je even op niets anders dan je benen. Ideaal, zo’n loopband sessie! Ben je van plan om wel naar buiten te gaan? Doe dit dan ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat. Het verkeer is dan minimaal waardoor je hetzelfde effect ervaart als op de loopband.

Losgaan op muziek
Eindeloos genieten van je favoriete tunes? Het kan! Tijdens het hardlopen op de loopband hoef je je namelijk even nergens druk om te maken. Geen verkeer om je heen, geen stoplichten, stoepranden of andere obstakels. Just you and your music!

Intervallen
De loopband is een super relaxte manier om intervallen te oefenen. Het apparaat beschikt over een interval optie, waardoor je er zelf eigenlijk niet op hoeft te letten. Het enige dat je hoeft te doen is meegaan met het tempo van de loopband. Eén van de grootse voordelen van een loopband is dat je niet zomaar ineens kan stilstaan, daar moet je de band daadwerkelijk voor stoppen. Tijdens het piekmoment zal je dus ondanks je vermoeidheid toch doorgaan en hierdoor sneller je goals behalen.

Fitness in hotel
Heb je zelf thuis geen mogelijkheden om te sporten dan zijn er natuurlijk tal van plekken waar je binnen kunt sporten. Natuurlijk de sportschool, maar ook veel hotels beschikken over een fitnessruimte. Uit onderzoek is gebleken dat sporten op reis voor veel mensen steeds belangrijker wordt. Gezondheid behoort tot de top 10 reisbehoeften van de zakelijke reiziger. Veel reizigers kiezen dan ook voor een fitness in het hotel, om zo na een drukke dag nog even energie op te doen en het hoofd leeg te maken tijdens het sporten.

De voordelen van buiten hardlopen

Frisse lucht
Een van de grootste voordelen van buiten hardlopen: een grote dosis frisse lucht. De buitenlucht brengt vele voordelen met zich mee. Je stimuleert hiermee je humeur en hersenen, krijgt voldoende zonlicht en houdt het langer vol dan met de deo- en zweetlucht in de sportschool. Ren je vooral in de avond? Zorg dan voor een fel telefoonhoesje, zodat je opvalt tussen het verkeer.

Obstacle run
De loopband beschikt over een vlakke ondergrond, waardoor je zonder na te denken rustig kunt doorrennen. Buiten is dat anders. Je komt verschillende obstakels tegen zoals hobbels, bochten, stoepranden, stenen en takken. Met een sport armband kun je deze obstakels eenvoudig vermijden zonder dat je telefoon je in de weg zit. Op deze manier train je je focus, balans en snelheid allemaal tegelijk tijdens je hardlooprondje.

Op zoek naar je eigen tempo
Zoals de loopband een continu tempo voor jou bepaalt, bepaal je dit tijdens je buitenrondje zelf. Buiten ben jij de baas, iedere seconde van je hardloopsessie. Vergeet de nummertjes van de loopband en ren af en toe wat harder en zachter tot je je ideale tempo gevonden hebt. Tip: Herinner jezelf iedere dag aan jouw goals door een motiverende quote te plaatsen op jouw iPhone 8 hoesje. Enjoy your run!

.

Pin It