Menu
Benodigdheden / Gezondheid

De gezondheidsvoordelen van een smartwatch

De gezondheidsvoordelen van een smartwatch

Met een smartwatch kan je veel meer dan alleen de tijd aflezen, zoals bij een normaal heren of dames horloge. Zo kan je een smartwatch koppelen aan je smartphone en er apps op installeren. Daarnaast kan je er ook berichten op ontvangen en mee bellen en gebeld worden. Maar veel smartwatches bieden ook mogelijkheden om bepaalde lichaamsfuncties te kunnen meten. Dankzij deze functies kun je het horloge dus ook gebruiken om je gezondheid te monitoren. In dit artikel zul je meer ontdekken over de gezondheidsvoordelen van een smartwatch.

De gezondheidsvoordelen van een smartwatch

Dankzij de nieuwste mogelijkheden van een smartwatch kun je bijhouden of je voldoende beweegt, je hartslag meten en inzicht krijgen in je slaappatroon. Zo kan je bijvoorbeeld ontdekken of je een onregelmatige hartslag hebt en of de hartslag dan te hoog wordt als je een lichamelijke inspanning aan het leveren bent. Hierdoor kun je op tijd aan de bel trekken bij een arts of veranderingen doorvoeren in je leefstijl. Er zijn zelfs smartwatches die je bloeddruk in de gaten kunnen houden dankzij een een ingebouwde bloeddrukmeter. Ook houdt de smartwatch constant je bewegingen bij. De meeste smartwatches hebben een stappenteller en zijn waterdicht waardoor je ze zelfs tijdens het zwemmen kan om laten.

Populaire smartwatch merken

Populaire smartwatch merken

Tegenwoordig kan bijna elk model smartwatch op de markt jou ondersteunen bij een ​​sport of bewegingsactiviteit. Maar niet alle smartwatches hebben de speciale functies om de gezondheid mee te ondersteunen in combinatie met speciaal daarvoor bestemde apps. Merken die dit wel ondersteunen en ook nog eens erg populair zijn, zijn onder andere de modellen van Apple Watch, Garmin en Samsung. 

De Apple Watch is geschikt voor zowel mannen en vrouwen en is ook te verkrijgen in verschillende versies. De Apple Watch ondersteunt (bijna) alle gezondheidsapps en geeft ook meldingen om je te motiveren om nog extra te gaan bewegen. 

Het smartwatch merk Garmin heeft garmin dames varianten en heren varianten. Deze smartwatch ondersteunt ook veel gezondheidsapps en is één van de grootste fabrikanten van GPS-apparaten in de wereld en richt zich vooral op het maken van sporthorloges en activity trackers.

De Samsung Galaxy Watch Active is een ideale smartwatch om goed je gezondheid mee te ondersteunen. Met dit model heb je toegang tot de Samsung Health-tool, waarmee je beter voor je gezondheid kan zorgen. 

Het kiezen van een smartwatch met gezondheidsfuncties

Bij het kiezen van een smartwatch met gezondheidsfuncties is het belangrijk om na te gaan met welke doeleinden je de smartwatch wil gebruiken. Wil je meer bewegen, gezonder eten, afvallen, genoeg drinken of je stressniveau meten? Dit zijn allemaal zaken waarmee je rekening kunt houden bij het kopen van een smartwatch. Ga vervolgens na welke functies het belangrijkst voor je zijn en pas daarop je zoekopdracht aan, samen met de prijs die je ervoor wil uitgeven. Zo kom je vanzelf bij de smartwatch die het beste bij jou past!