Cosmetische operaties

Chirurgische ingrepen zonder snijden, het bestaat!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Bij chirurgische behandeling denken we vaak meteen aan het insnijden van de huid. Dit klopt ook deels, de wat complexere chirurgische ingrepen worden nog altijd gedaan door het insnijden van de huid. Echter is het mogelijk om kleine ingrepen uit te voeren zonder daarbij te snijden in de huid. Deze techniek, ook wel bekend onder de naam soft surgury, wordt uitgevoerd met een apparaat dat de Plexr heet.

Wat doet de Plexr precies

De Plexr is een apparaat dat in de buurt van de huid geïoniseerde gasdeeltjes overbrengt op de huid. Dit wordt ook wel plasma genoemd. Het gevolg hiervan is dat de huid heel oppervlakkig samentrokken wordt. Het voordeel hiervan is dat liftende effecten gecreëerd kunnen worden zonder dat daarbij in de huid gesneden wordt. Denk hierbij aan een ooglid correctie, het verstrakken van wangen en verwijderen van moedervlekken. Een preciezere uitleg over de Plexr is hier te vinden.

Behandelmogelijkheden

De Plexr wordt veelvuldig ingezet bij een ooglidcorrectie. Deze behandeling is één van de meest uitgevoerde chirurgische behandelingen en kan dus nu ook uitgevoerd worden zonder dat er in de huid gesneden hoeft te worden. Een greep uit de behandelingen welke uitgevoerd worden met de Plexr:

  • verstrakken wangen
  • verwijderen rokerslijnen
  • verwijderen kraaienpootjes
  • verwijderen moedervlekken
  • pigmentvlekken verwijderen
  • onderooglid correctie
  • bovenooglid correctie

Downtime en nazorg

De vraag rest dan natuurlijk hoe het gaat na de behandeling. Na bijvoorbeeld een chirurgische ooglidcorrectie moet men een aantal dagen rust nemen. Hoe zit dit met de behandeling zonder snijden? Ook hier zit een aantal dagen downtime aan vast. Het behandelde gebied zal wat vocht gaan aantrekken waardoor het de eerste dagen wat gezwollen zal ogen. Tevens zullen  wat korstjes voor de eerste paar dagen aanwezig zijn op de punten waar de Plexr de huid behandeld heeft. Deze zullen na een paar dagen eraf vallen. Het is belangrijk het behandelde gebied goed te beschermen tegen zoninvloeden.

Voor meer informatie over cosmetische behandeling zoals de Plexr, maar ook ingrepen met Botox en fillers, kunt u meer in formatie vinden via Velvet Clinics.

.

Pin It