Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Weinig tijd, maar toch lekker en gezond eten

We hebben er allemaal mee te maken… Een druk leefschema. Werken, sporten, je sociale leven en je wilt natuurlijk ook wat tijd voor jezelf overhouden. Maar met zo’n druk schema lig je er altijd laat in en moet je toch elke dag weer vroeg opstaan. Weinig tijd dus om lekkere- en gezonde recepten voor te bereiden. Matchu Sports gaf ons wat tips!

Tip 1: Kies de juiste recepten

Wat eten we vandaag? Wanneer je zoekt naar lekkere en/of gezonde recepten kom je al gauw moeilijke recepten tegen die veel tijd kosten en waar je veel ingrediënten voor moet aanschaffen. Als je iets verder zoekt of de juiste bloggers volgt, kom je al snel de leuke fitness recepten pagina’s tegen zoals die van Matchu Sports. Niet alleen gezonde- en lekkere-, maar ook snelle- en makkelijke recepten!

Tip 2: Boodschappen doe je in het weekend

Wanneer je in het weekend al nadenkt over wat je doordeweeks gaat eten, kan je in het weekend al je boodschappen in een keer halen. Zo voorkom je dat je na werk nog de supermarkt in moet en tijdens het halen van de boodschappen nog moet nadenken over wat je wilt eten. Op deze manier voorkom je ook dat je hele winkelmandje vol komt met onnodige lekkernijen… We weten namelijk allemaal dat er meer in dat mandje komt dan nodig!

Tip 3: Mealprep je gerechten

Om te voorkomen dat je elke avond tussen werk, sport en je sociale leven nog moet koken kan je in het weekend je maaltijden voorbereiden voor de rest van de week. Je kan je eitjes koken, je rauwkost snijden en je groentes grillen om elke dag van de week gevarieerd te kunnen eten. Maar je kan natuurlijk ook je warme maaltijden al klaar maken in het weekend. Bereid minstens alles dat gebakken, gebraden of gekookt moet worden in het weekend, zo voorkom je dat je daar de rest van de week nog druk mee bent.

Tip 4: Grote porties

Kook grotere porties wanneer je daar tijd voor hebt. Als je het niet erg vindt om 2- of zelfs 3 keer hetzelfde te eten, kan je natuurlijk ook gewoon grotere porties klaarmaken. Of je maakt veel klaar van de basis ingrediënten zoals kip, rijst, groenten en je vult de gerechten dan elke dag aan met andere ingrediënten om toch gevarieerd te eten.

Tip 5: Kook wanneer je tijd hebt

Het kan natuurlijk zijn dat je in de ochtend meer tijd hebt dan in de avond. Kook dan gewoon in de ochtend, dan hoef je het in de avond alleen nog maar op te warmen.

Goede tips toch? Wij hopen in ieder geval dat je hiermee gevarieerd, gezond en lekker kan eten. En dat alles ondanks je drukke schema. Succes!

Geplaatst door