Stress

Tips voor stressvrij netwerken

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Bij het horen van het woord netwerken schieten vele mensen gelijk in de stress. Ondanks dat we mogelijk weten dat het één van de beste manieren is om professionele contacten te leggen, kan het idee van het in gesprek raken met onbekenden voor velen een onplezierig vooruitzicht zijn. Graag delen we een aantal tips om stressvrij te netwerken.

De sleutel tot succesvol netwerken zonder spanning is voorbereiding. Door te zorgen dat je goed voorbereid bent op wat mogelijk gaat komen, kun je een deel van de zenuwen wegnemen. Het regelen van visitekaartjes is één van de eerste punten in de voorbereiding om te organiseren. Visitekaartjes zijn zeer nuttig om tijdens een evenement aan gesprekspartners te geven zodat ze je contactgegevens altijd bij de hand hebben. Je kunt deze handig en snel bij een online printer zoals Drukzo ontwerpen en laten afdrukken.

Wat wil je bereiken met netwerken

Ook is het goed om vooraf te bepalen wat je wilt bereiken met het bezoeken van een evenement. Met de grote hoeveelheid netwerkevenementen die gedurende het jaar plaatsvinden, kun je er elke maand een bijwonen als je dat zou willen. Het is de kunst om een ​​bijeenkomst te kiezen waar je baat bij hebt – en dat betekent een doel hebben. Het bijwonen van een lokale ontbijtgroep kan nuttig zijn als je andere professionals in dezelfde branch wilt ontmoeten om ervaringen uit te wisselen. Als je jouw kennis over een bepaald onderwerp wilt vergroten is het bezoeken van een lezing misschien de beste keuze. En als je potentiële klanten wilt leren kennen, kun je bijvoorbeeld zelf als bedrijf aan een beurs deelnemen.

Bereid gespreksonderwerpen voor

Het klikt misschien als iets wat mensen doen die een blind date hebben, maar door gespreksonderwerpen voor te bereiden, zorg je dat je altijd een opening hebt om met mensen in gesprek te raken. Als kleine zelfstandige die dezelfde evenementen bijwoont als grote corporations, kan het gemakkelijk zijn om je als een kleine vis in een grote vijver te voelen. Door voorbereid te komen, zorg je dat je positief en zelfverzekerd overkomt. En is het makkelijker om op mensen af te stappen om een praatje aan te knopen.

Probeer te geven en te krijgen

Tijdens netwerken is je belangrijkste doel waarschijnlijk om je bedrijf en wat je dagelijks doet bekend te maken – met de algemene hoop om nieuwe klanten binnen te halen. Dat gezegd hebbende, focus je niet alleen op krijgen, maar probeer waar mogelijk ook te geven. Bij netwerken gaat het erom contact te leggen met relevante mensen, maar is het ook belangrijk om mensen in contact te brengen met anderen. Zo creër je een positieve herkenning voor jouw organisatie als mensen de naam van het bedrijf horen. Andere deelnemers en bedrijven zullen je zeker herinneren als je erin slaagt hen te helpen. En mogelijk biedt dit opties voor samenwerkingen in de toekomst. Bekijk vooraf de deelnemerslijst en de bijdrage die jij kunt leveren om mensen met elkaar in contact te brengen.

Hoewel netwerken voor sommigen misschien als makkelijk wordt gezien, kan het voor anderen een zenuwslopend iets zijn. Door de stress vooraf te verkleinen, kunnen netwerkevenementen leuk en lonend zijn. Bovenstaande punten helpen je met een goede voorbereiding en kunnen bij het succesvol leggen van contacten.

 

.

Pin It