Vitamine en voedingsstoffen

Welke Vitamine B’s zijn er en wat doen ze?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

We hebben dagelijks tal van vitaminen nodig. Een groot deel hiervan halen we uit onze dagelijkse voeding, maar op sommige momenten is het verstandig dit aan te vullen met voedingssupplementen. Bijvoorbeeld wanneer je ziek bent (geweest) of wanneer je bijvoorbeeld zwager bent. Ook kan het zijn dat je bepaalde vitaminen niet binnenkrijgt, omdat je bepaalde producten, waar dit in zit, niet lust.

Zo zijn er verschillende soorten vitamine B’s met verschillende werking. Hieronder een overzichtje van de verschillende types en de werking hiervan:

Vitamine B11 (Foliumzuur)
Foliumzuur is speciaal voor vrouwen met een kinderwens en voor het eerste trimester van de zwangerschap ontwikkeld. Foliumzuur draagt bij aan de vorming van de placenta en tot de weefselgroei tijdens de zwangerschap. Het ondersteunt de groei van je nog ongeboren kindje tijdens de zwangerschap.

Vitamine B12
is goed voor het geheugen, concentratievermogen en de gemoedstoestand. Het zuigtablet met 1000 mcg vitamine B12 is goed opneembaar en heeft een natuurlijke pepermuntsmaak. Mét foliumzuur, voor extra energie bij vermoeidheid.

Vitamine B-Complex
Flinndal Vitamine B-complex bevat alle B-vitaminen. Goed opneembaar en in een krachtige maar verantwoorde dosering van 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Speciaal voor mensen met een verhoogde behoefte aan B-vitaminen.

Vitamine B zijn goed voor onder andere:

  • Gezondheid van huid, haar en ogen
  • Betere transport van zuurstof door het bloed
  • Beter immuunsysteem
  • Het kan de kans op allergie voorkomen of verminderen
  • Het houdt de bloedsuikerspiegel op peil
  • Het is goed tegen rimpels of het voorkomen daarvan

Zorg dat je in ieder geval voldoende vitamine B binnenkrijgt en wanneer je hier aan twijfelt kun je er voor kiezen dit aan te vullen met voedingssupplementen.

.

Pin It