Menu
Guilty Pleasures

Guilty pleasure kunnen ook gezonder

Guilty pleasure

We hebben allemaal wel dingen waarvoor we ’s nachts wel wakker gemaakt mogen worden. Bij de een is dit misschien paprika chips, lasagne of een reep chocola? Dit verschilt erg per persoon natuurlijk maar dit is vaak niet iets gezonds. Hoe kunnen we toch blijven genieten zonder deze guilty pleasure helemaal te bannen?

Gezonde chips

Veel mensen vinden iets hartigs en zoutigs in de avond heerlijk. Op een zaterdag avond wordt dan ook vaak een zak chips open getrokken. Af en toe is dit geen probleem maar wanneer deze zak ook door de weeks open gaat of misschien eerder op de dag al kunt u dit beter vervangen. Kies dit keer eens voor groente chips! Deze zijn veel gezonder en bevatten vaak ook minder zout als de gewone chips. Het beste is nog om ze zelf te maken maar dat kan nog eens erg lastig zijn.

Pizza met groente

Voor veel mensen is pizza niet alleen lekker maar ook erg makkelijk. Waarschijnlijk heeft u nog een voorraad van deze guilty pleasure in de diepvries liggen die u zo in de oven kunt schuiven. Er zijn ook pizza’s met een speciale groente bodem zo komt u aan genoeg groente en vervangt de echte bodem die veel vetter is. Natuurlijk is ook dit zelf te maken maar dan is het niet zo snel en makkelijk wanneer u haast of weinig tijd heeft.

Lekkere koekjes

Wie kan er nou koekjes laten liggen? Lekker voor tussen door bij de koffie of thee of gewoon omdat u er zin in heeft. In de winkel zult u uzelf betrappen dat u koekjes pakt met chocola of de gene die het grootst zijn. Dat is natuurlijk niet slim wanneer u gezond bezig wilt zijn. Kies eens koekjes uit met haver en rozijnen deze zijn een stuk gezonder en nog steeds heel lekker voor bij de thee. Ze zijn ook makkelijk zelf te maken dus vul uw koekjes trommel af en toe met deze lekkere maar gezonde koekjes.

Frietjes uit de oven

kunt u de frietjes nooit laten staan? Wanneer ze in de frituur pan zijn geweest zitten ze natuurlijk helemaal onder de olie en kunnen ze ook nog eens lekker klef zijn. Maak dit keer eens uw eigen frietjes en doe deze in de oven. Zo komt er veel minder olie aan te pas en kunt u het ook nog variëren met zoete aardappel of knolselderij. Probeer ook eens zuinig te zijn met de saus die u gebruikt. Wanneer u veel mayonaise gebruikt zal dit ook niet veel goeds doen dus probeer de mayonaise eens weg te zetten nadat u iets op uw bordt hebt gedaan.

Zoete ijsjes

Niet alleen wanneer het warm weer is hebben sommige zin in ijs. Gewoon na het eten een toetje kan bij sommige niet missen. Roomijs met chocola of een hoorntje is niet bepaald goed voor de lijn. Vervang deze guilty pleasure liever voor een water ijsje of maakt zelf ijs met yoghurt en fruit.