Guilty Pleasures

Gezond snacken met de Airfryer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Inhoud

Snacken op zijn tijd is geen probleem

Je moet er toch niet aan denken nooit meer te kunnen genieten van een patatje, een frikandel of een portie bitterballen? Het vervelende is alleen dat je er soms een naar gevoel aan overhoudt. Is het eigenlijk wel zo goed voor de gezondheid om te snacken? Als we het hebben over goed voor je lichaam zorgen, is vooral matigheid en afwisseling van groot belang. Uiteraard mag je af en toe genieten van een lekkere snack, maar doe dit niet om de dag of nog vaker. Wil je nog gezonder snacken voortaan? Kies dan voor een Airfryer. In dat geval is op zijn tijd smullen van een of andere snack zeker geen issue meer.

Waarom een Airfryer gezonder is dan een frituurpan

Ga je frituren in de frituurpan, dan heb je frituurvet of olie nodig. Dit zorgt automatisch voor zeer veel calorieën. Gebruik je bijvoorbeeld frituurolie, dan moet je voor zo’n 100 ml al rekening houden met meer dan 900kcal. Ga je voortaan gebruik maken van een Airfryer, dan heb je helemaal geen olie of vet meer nodig. Dat is onmogelijk, denk je wellicht. Hoe krijg je dan een maaltijdje met patatten klaar? Nou, dat is heel eenvoudig, want dit apparaat werkt simpelweg door middel van lucht. Je gaat je frikandel of kroket gewoon frituren met hete lucht. Dit scheelt echt enorm veel calorieën. Frituur je de patat in de frituurpan, dan moet je per portie rekening houden met zo’n 450 kcal. Komt de patat uit de Airfryer? Dan mag je rekenen op minder dan 150 kcal. Dat is best een heel verschil. Hierdoor kun je concluderen dat frituren absoluut op een verantwoorde manier mogelijk is met een Airfryer.

Verschillende soorten Airfryers

Er zijn verschillende modellen, soorten en typen Airfryers verkrijgbaar. Als je een huishouden van 2 personen hebt, is een standaard Airfryer een goede optie. De inhoud van de pan is afhankelijk van het merk en type dat je kiest. Wil je echter met meerdere personen tegelijk patat eten, dan is het handiger om een Airfryer XL of Airfryer XXL aan te schaffen. Het is immers heel vervelend als je iedere keer heel lang op de volgende patat moet wachten. Of wanneer je niet met elkaar tegelijk kunt eten. De Airfryer XL biedt zo’n 30 tot 50% meer inhoud dan het gewone model.

Nog meer voordelen van de Airfryer

Afgezien van het feit dat frituren gezonder wordt als je geen gebruik meer maakt van een frituurpan, zijn er nog meer voordelen te noemen van de Airfryer. Wat denk je van de volgende aspecten?

  • Goedkoper. Wellicht vind je dit een beetje vreemd om te lezen. De aanschafprijs ligt tenslotte redelijk hoog. Dat is waar, maar als je regelmatig gebruikmaakt van de Airfryer heb je dit bedrag zo terugverdiend. Je zou eens moeten uitrekenen hoeveel geld je jaarlijks kwijt bent aan frituurvet of frituurolie. Dit is over het algemeen echt niet goedkoop. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de pan zo min schoon te maken en het vet of de olie maar een paar keer per jaar te vervangen, maar of dat nu zo gezond is? Gemiddeld zul je aan frituurvet of frituurolie toch al snel zo’n 60 euro per jaar kwijt zijn. Dit is voorgoed verleden tijd wanneer je gaat frituren door middel van hete lucht.
  • Scheelt veel tijd en gedoe aan schoonmaken
    Waarschijnlijk zag je er altijd tegen op om de frituurpan schoon te maken. Wat een gedoe elke keer weer om al dat vet te verwijderen. Omdat je bij de Airfryer geen vet gebruikt, zal het schoonmaken een fluitje van een cent zijn. Alle onderdelen kunnen eruit worden gehaald en het is ook een goede optie om ze te reinigen in de vaatwasser.
  • Geen vette vingers of vette borden meer
    Misschien irriteerde jij je er ook wel aan? In de eerste plaats is het al niet heel gezond om de kinderen vaak patat te geven, maar daarnaast eten jongens en meisjes nogal graag met hun vingers. Je weet vast wel hoe vet die worden als er wat patatjes zijn vastgepakt. Maak je de snacks en frites voortaan klaar in de Airfryer, dan hoef je hier niet bang meer voor te zijn.

Airfryer is multifunctioneel

Met een Aifryer kun je veel meer dan alleen patat bakken. Dit apparaat is echt multifunctioneel. Vrijwel alle vleessoorten zijn te bereiden in de Airfryer. Een groot voordeel hierbij is dat je voortaan ook bij het klaarmaken van vlees geen vet meer hoeft te gebruiken. Uiteraard is het wel mogelijk om wat (gezonde) olie toe te voegen voor extra smaak. Ook vis en gefrituurde hapjes kunnen worden bereid in de Airfryer. Of wat denk je van allerlei aardappelgerechten? Aardappelschijfjes, aardappelblokjes of aardappelkroketjes bakken op deze manier heerlijk bruin. Wil je echt gezond eten, dan heb je vast en zeker veel groente op het menu staan. Ook die zijn prima te bereiden op deze manier. Je kunt wel het beste kiezen voor wat stevigere groentesoorten zoals wortels, paprika, pompoen of courgette. Ideaal om ze op deze manier te roosteren. En bovendien supergezond.

Airfryer recepten

Wil je wat meer inspiratie en lijkt het je wel handig om wat Airfryer recepten te hebben? Meestal wordt er al een aantal recepten meegeleverd als je een Airfryer bestelt. Ook op internet is van alles te vinden. Een handige tip is wellicht alvast het volgende: voortaan maak je ook heel eenvoudig gezonde tussendoortjes. Wanneer je bewust bezig bent met een gezond voedingspatroon, kan het best weleens lastig zijn om voor gezonde tussendoortjes te zorgen. Dit kan perfect door middel van de Airfryer. Wat denk je bijvoorbeeld van geroosterde amandelen? Ook voor het maken van gezond gebak draai je voortaan je hand niet meer om. Meer dan genoeg voordelen van de Airfryer of de Airfryer XL. Op deze manier wordt het nog eenvoudiger om gezond te eten en te leven.

.

Pin It