Guilty Pleasures

Gezond de sinterklaastijd door

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Het is bijna december.. En december is de dikmaakmaand! Sinterklaas, kerst, oud&nieuw! Overal zijn de lekkernijen weer te vinden. Wilt u sinterklaas doorkomen zonder al te veel aan te komen? Dan hebben wij hier een aantal tips en trucs voor u!

Sinterklaastijd
Al maanden van tevoren liggen de pepernoten en andere sinterklaaslekkernijen in de winkels. Wilt u niet te veel aankomen? Zorg er dan voor dat u al dat sinterklaassnoepgoed pas in huis haalt als het ook echt sinterklaastijd is. Helemaal niet erg. Zo blijft u gezonder én blijft dit snoepgoed ook echt speciaal.

Sinterklaasavond
Het is sinterklaasavond. Tijd voor een boel cadeautjes en een boel snoep! Ik hoor steeds vaker dat mensen dan niet avondeten, of maar weinig avondeten omdat er zo veel gesnoept gaat worden. Het is niet de bedoeling dat u voor zoiets ineens een avondmaaltijd gaat overslaan. Een zware maaltijd is ook echt niet nodig, houdt het gewoon licht. Dan heeft u nog wel wat ruimte voor het snoepgoed én u heeft uw gezonde voedingsstoffen al binnen.

Gezond snoepgoed
Gezond snoepgoed? Of misschien eerder minder ongezond snoepgoed? Taaitaai, echte authentieke pepernoten en schuimpjes zijn wat minder ongezond dan (chocolade) kruidnoten, chocoladeletters/muntjes en gevuld speculaas. Wat u ook eet, prop u zelf er niet mee vol. Een klein stukje is meer dan genoeg. Denk aan alle verzadigde vetten en calorieën!

Eigen snoepgoed
Wilt u even heel wat anders doen met het snoepgoed? Verzin eens wat gezonds! Ooit gehoord van de Appeltjes van Oranje? Bestaande uit mandarijn, worteltjes en stukjes oranje paprika. Vervang de chocolademelk met light chocolademelk. De kruidnoten worden pepernoten. Er is genoeg te vervangen! Heeft u zelf ook nog gezonde sinterklaasideeën? Deel ze met ons op www.facebook.com/health.nl

.

Pin It