Menu
Guilty Pleasures

Gezond frituren – het kan!

Op een gezonde wijze friet eten

Bent u een voorstander van gezond eten, zeker wanneer het gaat om frituren? Dit is uitstekend te realiseren met een nieuwe frituurpan die op de markt is gebracht. Het is namelijk mogelijk om te frituren zonder vet en toch voor een heerlijke maaltijd te kunnen zorgen. Dit kan met een vetvrije friteuse. Er zijn een aantal opties mogelijk om gezond te frituren. Om u een indruk te geven, worden er hier een aantal mogelijkheden toegelicht!

De friteuse van Jet Fryer

Er is een vetvrije friteuse op de markt verkrijgbaar en dat is bijvoorbeeld de Jet Fryer. Er is geen frituurolie nodig, maar er wordt gebruik gemaakt van een hete straal. Die zorgt ervoor dat de producten in de frituurpan worden bestraald. Het is niet alleen mogelijk om te frituren met deze frituurpan, maar ook braden, grillen en roosteren behoren tot de mogelijkheden. Daarmee kunt u gezond frituren zonder vet!

Frituren in kokosolie

Naast een vetvrije frituurpan, is het mogelijk om ook op andere manier gezond te frituren. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van kokosolie. Deze olie gaat niet alleen langer mee, het zorgt ook voor minder giftige stoffen. Dit komt vanwege het hoge aantal verzadigde vetzuren in de kokosolie. Biologische kokosolie is de beste kokosolie om te gebruiken in de frituurpan.

Tips voor gezond frituren

Gezond frituren heeft ook alles te maken met hoe vaak u de olie ververst in de frituurpan. Na 5 tot 7 keer kunt u dit het beste doen. Maar ook het zeven van de olie na gebruik is aan te raden. Het gaat niet alleen langer mee, het blijft ook lekkerder. Wanneer u de olie gaat verversen, is het belangrijk dat u de oude olie in zijn geheel weggooit en vervangt door nieuwe olie.