Guilty Pleasures

Hoe gaat u met een kater om?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De kroegen en restaurants zijn weer open, tijd om er weer heerlijk op uit te gaan. Heeft u een leuk avondje met uw partner of met vrienden waarbij er flink wat gedronken wordt? Dan is het natuurlijk fijn dat u hier de volgende dag geen last van heeft. Hoe kunt u er voor zorgen dat u er voor dat u zo min mogelijk last heeft van uw kater?

Inhoud

Drink water

Het beste is om de avond zelf na de drankjes nog minimaal een liter water te drinken. Dit helpt namelijk direct om de gifstoffen af te voeren. Dit werkt niet wanneer u dit de volgende ochtend doet omdat alles dan al opgenomen is in het bloed. Het kan natuurlijk wel zijn dat u dan ’s nachts naar het toilet moet maar zo zorgt u wel voor minder hoofdpijn de volgende dag.

Eieren eten tegen een kater

Niet alleen eieren maar ook ander vettig eten kan helpen bij een kater. Dit neutraliseert de alcohol waardoor u minder klachten zult ervaren. Zo kunt u de ochten beginnen met een gebakken of gekookt ei maar u kunt dit ook voor het drinken doen. U kunt niet om een lege maag drinken dus begint u dan al met een ei dan wordt alles direct geneutraliseerd.

Drink thee

Veel mensen proberen hun hoofdpijn en kater weg te krijgen door het drinken van koffie. Echter is het verstandiger om thee te drinken. Dit is een stuk rustiger voor de maag wanneer deze helemaal van slag is. In de meeste gevallen komt hoofdpijn ook door uitdroging door de alcohol. Thee kan dit vocht dan ook beter aanvullen als koffie.

Eet banaan

Deze tip zullen nog niet veel mensen kennen maar het werkt erg goed. Zo heeft het een zuurremmende werking wat uw maag tot rust kan brengen. De suikers zorgen ook nog eens voor een boost waardoor u zich wat beter gaat voelen. Daarnaast bevatten ze kalium wat helpt bij het verwijderen van afvalstoffen zoals alcohol.

.

Pin It