Menu
Guilty Pleasures

Gezonde snacks voor onderweg

Af en toe heb je gewoon zin een tussendoortje, hoe goed je ook je best doet op een gezond ontbijt of een gezonde lunch. Het is niet erg om af en toe snacken, als je dit maar op een goede manier doet. Je gezonde levensstijl of dieet kan hier namelijk door vallen of staan. Ikzelf krijg het altijd behoorlijk moeilijk aan het eind van de werkdag.

Het wachten op het openbaar vervoer rond etenstijd is ook altijd een moeilijk moment. Op veel stations kun je namelijk alleen kaasbroodjes vinden die glimmen van het vet, frietjes en co en loempia’s. Ook tijdens het winkelen en in het bijzonder het bezoeken van een meubel outlet maakt veel mensen erg hongering. Daar spelen de eettentjes slim op in, maar laat je niet te makkelijk verleiden!

Hieronder vind je enkele lekkere gezonde snacks die je makkelijk in je bureaula of tas kunt bewaren voor de moeilijke momenten.

Gezonde snacks 1: amandelen
Amandelen zijn de ultieme gezonde snack. Niet alleen zijn ze super gezond, maar ze bevatten ook nog eens eiwitten. Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je niet snel teveel eet. Amandelen zijn droog en blijven heel lang goed. De ideale gezonde snack voor onderweg. Neem wel de ongezouten versie.

amandelen 2

Gezond snacks 2: pure chocolade
Pure chocolade gezond? Zeker weten! Als een reep minstens 78% cacao bevat ben je gezond bezig. Deze pure chocoladerepen bevatten veel antioxidanten en verlagen bovendien de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

chocolade

Gezonde snacks 3: worteltjes
Ben je toch de supermarkt op het station binnengelokt? Ga dan voor een zakje wortelen. Met alle vitaminen in worteltjes horen deze zeker in het rijtje gezonde snacks, maar ook zijn ze fris en lessen ze de dorst. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat worteltjes goed zijn voor de ogen.

wortels

Gezonde snacks 4: rozijnen
Rozijnen kun je relatief goedkoop krijgen en ook deze geven je snel een voldaan gevoel. In rozijnen zit kalium en deze stof helpt je bloeddruk verlagen. Het is bewezen dat mensen die 10 weken achter elkaar rozijnen als gezonde snack namen hun bloeddruk met 10 punten zagen zakken. Let wel op: gedroogd fruit bevat suiker, dus overdrijf niet.

rozijnen

Gezonde snacks 5: olijven
Je moet ervan houden, maar olijven behoren zeer zeker in de top 5 van gezonde snacks. Olijven zitten vol gezonde vetten, vezels om de stoelgang te bevorderen en vitamine E. Ook zitten er weinig calorieën in olijven. Kijk uit dat je je bakje goed afsluit in je tas en neem een vorkje mee voor dit gezonde tussendoortje.

olijven