Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

5 Brain-Boosting snacks die u mee kunt nemen naar werk

Stel u voor: Het is 16:00 op een werkdag en uw baas vraagt u om een paar ideeën te brainstormen voor de vergadering van morgen. “Geen probleem!” antwoord u en u gaat zitten om een lijst op te stellen. Maar … niets. Zucht. Helemaal niks. U heeft echt gewoon geen idee. Wat nu? Uw hersenen hebben gewoon een beetje hulp nodig en gelukkig voor u, gaan we u een handje helpen. We hebben voor u een lijst met stimulerende snacks voor uw hersenen.

Volkoren crackers met lichte roomkaas
Volkoren crackers bevatten koolhydraten, die zodra ze in je lichaam belanden glucose vrijlaten, en uw hersenen hebben glucose nodig om goed te werken. Als u de crackers met de kaas koppelt, is het resultaat nog beter. Waarom? Eiwit duurt langer om te verteren, wat betekent dat u het effect langer zult voelen en ook langer alert zult blijven.

Bessen Parfait
We hebben het over bosbessen, aardbeien, en vetarme Griekse yoghurt. Sommige onderzoeken hebben vastgesteld dat de antioxidanten in bosbessen korte termijn geheugenverlies kunnen verbeteren of uit stellen. En aardbeien hebben vitamine C, die nodig zijn om de hersenen goed te laten functioneren. Eet beide met yoghurt, die calcium bevat om trage spijsvertering te helpen, en u zult zo optimaal functioneren op je vergadering vanmiddag.

Bruine rijst tonijn-komkommer sushi rol
Ja, sushi telt als een snack, zo lang als u maar één rol neemt, dan hoeft u er maar zo’n 185 calorieën voor te tellen. De reden dat dit werkt is dat tonijn vol met omega-3 vetzuren zit, die zijn bewezen te denkkracht te verhogen. Plus, de bruine rijst bevat koolhydraten, die die intelligentie verbetert en glucose in uw lichaam zal vrijgeven.

Een shotje amandelen of walnoten
Beide opties bevatten vitamine E, die kunnen helpen bij het voorkomen van achteruitgang als u ouder wordt. Zorg er alleen wel voor dat u niet overdrijft, want noten zijn calorie-dicht. Zorg er voor dat u niet meer walnoten eet dan wat in een shotglas past, en u bent klaar om te gaan.

Een hardgekookt ei en een banaan
Dit lijkt misschien een vreemde combinatie, maar het is een perfect team: de dooier van het ei zit vol met choline, wat kan helpen bij het verbeteren van het geheugen. Aangezien een ei is slechts 70 calorieën bevat. En een banaan, heeft veel kalium, wat kan helpen om de geestelijke gezondheidszorg en de hersenfunctie te verhogen.

Geplaatst door