Menu
Benodigdheden / Sportblessure

Last van je enkel? Brace yourself!

Zowat iedereen die een sport beoefent heeft er wel eens last van: de enkel. Je enkel is een ontzettend gecompliceerd gewricht en er kan van alles mis mee gaan. Je enkel kan dubbelklappen, verstuiken, je enkelbanden kunnen rekken of scheuren of je kan je enkel zelfs breken! Een ongeluk zit in een klein hoekje en zeker met een gecompliceerd gewricht als de enkel kan het herstel soms lang duren. Bij blessuregevoelige sporten als voetbal is een enkelblessure veelvoorkomend, maar ook met een rondje hardlopen kan het al misgaan. Ook in het dagelijks leven is de kans aanwezig dat je last van je enkel krijgt, daar is maar een kleine misstap voor nodig. Maar is er dan niets wat je kan dragen om de kans op blessures te verkleinen? Of om de snelheid van het herstel te vergroten? Zeker wel!

Kies voor een enkelbrace

Als je op zoek bent naar iets om je enkel mee te ondersteunen doe je er goed aan om eens te kijken naar een enkelbrace. Enkelbraces zijn er voor gemaakt om jouw enkelgewricht de stabiliteit te bieden die het nodig heeft. Veel enkels hebben baat bij ondersteuning, je hoeft er niet per se een blessure voor te hebben. Een enkelbrace kopen kan dus zowel voor revalidatie doeleinden als preventief een goed idee zijn. Een brace kan je helpen om het dagelijks leven een stukje prettiger te maken en je ook ondersteunen tijdens het sporten/

Waar moet je op letten?

Bij de aanschaf van een enkelbrace is het belangrijk dat je de goede maat kiest. Een te grote of te kleine brace biedt namelijk niet de ondersteuning die je nodig hebt. Een brace moet dus goed om je enkel passen om effect te hebben. Let dus goed op je schoenmaat en de maattabellen van enkelbraces als je er een aan wil schaffen. Let wel op: het wordt aangeraden om een (sport)sok te dragen onder de brace ter bescherming van je huid. Hou daar dus bij het kiezen van een enkelbrace rekening mee. Kies dus de brace die bij jou past, brace yourself en ondersteun je enkel!