Benodigdheden

Alles wat je nodig hebt aan squash accessoires

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

In Nederland spelen op dit moment ongeveer 250.000 mensen regelmatig squash. Dit racketspel wordt door twee personen op een squashbaan gespeeld. Bij het squashen is een goed squashracket van groot belang. Naast de aanschaf van een racket, ballen en squashkleding, heb je ook een enorm aanbod aan squash accessoires. Wat is er allemaal op de markt om het squashen nog completer te maken?

Squashbrillen en squashsnaren
Squashbrillen verhogen de veiligheid tijdens het squashen. Deze brillen zijn speciaal ontwikkeld om de ogen tijdens het sporten te beschermen. Daarnaast blijft de lichtgewichte bril goed zitten tijdens het spel door de verstelbare hoofdband. Doordat de bril een goede pasvorm heeft, blijf je het zicht op de hele baan behouden. Squashsnaren behoren ook tot de categorie onmisbare squash accessoires. Deze snaren zijn speciaal ontwikkeld voor het squashracket en geven je meer controle over de bal tijdens het spelen. Ook zorgen de squashsnaren voor voldoende slagkracht. Voor ieder squashracket is er een geschikte squashsnaar om het racket mee te bespannen.

Squashsokken en zweetbanden
Tot slot nog twee squash accessoires die een goede toevoeging zijn tijdens een fanatiek potje squash. Tijdens het spel krijgen je voeten veel te voortduren. Squashsokken hebben een goede pasvorm en zorgen voor comfort tijdens het squashen. Je voeten blijven langer droog, doordat het vocht makkelijk weg kan. Bij de tenen en bij de hak is extra versteviging aangebracht. Daarnaast is het voetbed dikker en dit heeft als voordeel dat je minder last hebt van schokken. Wist je ook dat er een verschil zit in de rechter- en linkersok? De vorm is namelijk speciaal ontworpen voor beide voeten. Ook zweetbanden kunnen niet ontbreken op de squashbaan. Squashen is een intensieve sport waarbij je een hoge mate van inspanning levert. Hierbij kun je gaan zweten. Een ultiem accessoire bij squash is een zweetband. Zweetbanden absorberen namelijk het vocht en dat voelt prettig aan. Ze zijn te koop in veel verschillende uitvoeringen, zodat je er altijd eentje om kunt doen die goed bij je past en het zweet geen kans geeft.

.

Pin It