Gezondheid

3 Handige apps voor een gezonde levensstijl

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De gezondheid van mensen heeft de afgelopen decennia steeds meer aandacht gekregen. Niet gek, want in veel westerse landen kampt intussen de helft van de bevolking met overgewicht en ontwikkelen steeds meer mensen psychische problemen door onder andere stress. Het afgelopen jaar is er door de coronapandemie extra veel aandacht gekomen voor dit onderwerp. Zonder te willen generaliseren, is wel gebleken dat een gezonde levensstijl de kans op (ernstige) klachten of zelfs overlijden aan COVID-19 verkleint. Hieronder vind je drie handige apps die je helpen je fysieke en mentale gezondheid te onderhouden.

Is je smartphone wel geschikt voor de apps?

Voordat er wordt ingegaan op de apps, is het wel goed hier wat algemene informatie over te geven. Het overgrote deel van de mensen gebruikt tegenwoordig een smartphone. Maar niet iedere app kan zomaar op iedere smartphone gebruikt worden. Veel apps verzamelen namelijk data. Maar in veel gevallen krijgen oudere smartphones geen beveiligingsupdates meer, en is die data dus niet beveiligd. Apps werken dan ook mogelijk niet, of niet goed.

Is je smartphone ouder dan twee jaar? Dan wordt aangeraden deze te vervangen voor een nieuw model voordat je gezondheidsapps gaat gebruiken. Met een nieuwer model weet je zeker dat je nog lange tijd updates ontvangt, en dat apps goed werken. Grote kans dat je hierbij een Samsung gaat overwegen. Als marktleider op de smartphonemarkt biedt Samsung zowel prima instap- als premiummodellen. De Samsung Galaxy A52 ontving bijvoorbeeld van de Consumentenbond onlangs nog het predicaat ‘Beste Koop’.

Deze apps helpen je fysieke en mentale gezondheid te onderhouden

1. 7-Minute Workout

1. 7-Minute Workout

Nu tijdens de lockdown zijn de sportscholen gesloten en is in groepsverband sporten niet toegestaan. Dit is echter geen reden om maar op de bank te blijven hangen. De app 7-Minute Workout helpt je actiever te worden als je het zelf lastig vindt om oefeningen te verzinnen. De korte workouts kun je gewoon zelf thuis doen. Het gaat hier overigens om HIIT-workouts, korte oefeningen van 30 seconden die snel achter elkaar worden uitgevoerd. Deze vorm van training wordt zowel toegepast om de conditie te verbeteren of om af te vallen.

2. Mijn Eetmeter

Een goede gezondheid krijg je niet alleen door veel te bewegen. Het is ook belangrijk te letten op wat je eet. Een app die je hier goed bij kan helpen is de app Mijn Eetmeter van het Voedingscentrum. Deze app zonder commercieel belang geeft je inzicht in je eetpatroon en in de hoeveelheid energie en voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Wil je een totaalbeeld krijgen over je eet- en beweegpatroon dan kun je aangeven hoeveel je beweegt. Zo kom je te weten of je fysieke inspanningen de norm voor beweging halen.

3. VGZ Mindfulness app

De VGZ Mindfulness app is speciaal gericht op de huidige crisis waar we inzitten. De verzekeraar probeert zo mensen te ondersteunen die het mentaal lastig hebben. De app is voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen klant zijn bij VGZ. De vernieuwde app geeft diverse oefeningen om beter om te gaan met stress. Hierbij gaat het overigens niet alleen om mindfulness, maar wordt ook aandacht besteed aan yoga, ademhaling en ontspanning. Er worden vijf programma’s aangeboden die twee weken duren, maar je kunt ook voor losse oefeningen kiezen.

Gezond leven: het was al belangrijk, maar nu in tijden van corona helemaal!

.

Pin It