Gezondheid

Ogen laseren gevaarlijk?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Het laten laseren van je ogen is een behandeling waarmee je ervoor kan zorgen dat je geen bril of lenzen meer hoeft te dragen. Deze behandeling krijgt vaak onterecht een stempel dat het heel gevaarlijk is. Uiteraard zitten er wel risico’s aan een ooglaserbehandeling maar die risico’s worden vaak overtrokken door criticasters van ooglaserbehandelingen. Je hoort vaak dat mensen zeggen dat je blind kan worden als je je ogen laat laseren. Door de behandeling zelf zal je niet blind worden, maar bij een ooglaserbehandeling bestaat altijd het risico dat er een infectie op kan treden. Dit in combinatie met het niet opvolgen van medisch advies na de behandeling kan ervoor zorgen dat er permanente schade aan uw oog ontstaat, maar dit is slechts zeldzaam voor gekomen. Het is daarom belangrijk om deze behandeling alleen door een erkende specialist uit te laten voeren en na de behandeling alle medische adviezen op te volgen. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Laatjeogenlaseren.nl.

Pijn bij het herstel

Men denkt vaak dat het ogen laseren altijd een pijnlijke behandeling is, maar dit is niet geheel correct. Een ReLEx SMILE behandeling levert na de tijd bijvoorbeeld veel minder problemen op in tegenstelling tot een LASEK of een TransPRK behandeling. Welke ooglaserbehandeling je moet krijgen hangt af van de klachten die je hebt. Voordat je behandeld wordt zal er dus eerst een uitgebreid vooronderzoek plaatsvinden om te kijken welke behandeling je nodig hebt.

Nooit meer een bril op of lenzen nodig zijn?

Helaas is het niet te garanderen dat u nooit meer een bril of lenzen nodig bent. Een ooglaserbehandeling heeft zeker effect voor de meeste zichtafwijkingen, maar in de loop der jaren zullen de meeste mensen alsnog problemen krijgen met het goed kunnen blijven zien van dichtbij. Voor het scherp kunnen zien op verre afstanden is een laserbehandeling wel permanent. Het zal dus moeten blijken of u naarmate u ouder wordt een leesbril nodig heeft. Het is op voorhand moeilijk in te schatten of dit noodzakelijk gaat zijn en de tijd zal het dus leren.

Kan iedereen zijn of haar ogen laten laseren?

Niet iedereen heeft geschikte ogen voor een laserbehandeling. In sommige gevallen is het dus helaas niet mogelijk om een laserbehandeling te ondergaan. Bepaalde aandoeningen zijn een te grote belemmering om een veilige behandeling te garanderen. Bij een verhoogde oogdruk of staar is het bijvoorbeeld niet mogelijk om je te laten behandelen. Andere aandoeningen zijn een slecht reguleerbare suikerziekte en bepaalde hoornvliesproblemen (onder andere keratoconus). Mensen die last hebben van een oogontsteking zijn ook uitgesloten.

.

Pin It