Overlijden

5 redenen waarom je een uitvaartverzekering moet afsluiten

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Of je nou kerngezond bent, vaak last hebt van gezondheidskwaaltjes of helaas ernstig ziek bent, het is ieder mens aan te raden om op tijd bezig te zijn met wat je laatste wensen zijn. Het is dan ook voor zowel jong als oud verstandig om op tijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Het hebben van een uitvaartverzekering heeft namelijk veel voordelen. Wij zetten de vijf belangrijkste redenen om een uitvaartverzekering af te sluiten voor je op een rij.

1. Het zekere voor het onzekere
Allereerst heeft het hebben van een uitvaartverzekering het voordeel dat je zekerheid hebt. Als je op tijd een uitvaartverzekering afsluit, ben je er namelijk zeker van dat dit in ieder geval goed is geregeld. Die zekerheid geeft veel rust, en je weet waar je aan toe bent doordat je zelf in de hand hebt hoe jij je uitvaart geregeld wilt hebben.

2. De financiën
Ten tweede is het fijn om de financiën op orde te hebben en zwart op wit te hebben staan hoe de financiën exact geregeld worden na het moment van overlijden. Door middel van het afsluiten van een uitvaartverzekering zorg je er namelijk voor dat de kosten voor je uitvaart gedekt worden.

3. De nabestaanden
Doordat je alles voor de uitvaart vastlegt, zorg je er ook voor dat je de nabestaanden een hoop zorgen bespaart. Zij hoeven na het moment van overlijden namelijk niet ineens in actie te komen om de uitvaart te regelen en te financieren: dit is bovendien al geregeld. Ook bespaart dit de nabestaanden een hoop financiële zorgen. Doordat je zelf maandelijks een premie betaalt om de uitvaart te kunnen financieren, hoeven de nabestaanden hier niet onverwachts voor op te draaien.

4. Wensen en behoeften
Daarnaast is een groot voordeel van het afsluiten van een uitvaartverzekering dat je zelf de touwtjes in handen hebt en zelf kunt vastleggen hoe jij je laatste afscheid wilt hebben. Van begrafenis tot crematie en van de hapjes tot de muziek: jij kunt zelf bepalen hoe jij je uitvaart graag wil hebben. Als je dit op tijd doet, staan jouw wensen en behoeften centraal en weet je zeker dat je laatste afscheid zal gaan zoals jij had gewild.

5. Jonge vrouwen
Dat het verstandig is om om jonge leeftijd na te denken over dit soort dingen, is een feit. Maar vooral voor jonge vrouwen is het gunstig om op tijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Bij een zwangerschap van een vrouw kan het helaas weleens voorkomen dat de baby dood geboren wordt. Als de vrouw in dit geval al een uitvaartverzekering heeft, zit zij niet onverwachts met hoge kosten voor de uitvaart van het kind.

Zou je graag een uitvaartverzekering willen afsluiten of ben je op zoek naar meer informatie? Dan is het verstandig om de verschillende mogelijkheden en uitvaartverzekeringen te vergelijken, bijvoorbeeld via Overstappen.nl. Op Overstappen.nl kun je de premies, dekkingen en opties overzichtelijk naast elkaar zetten. Zo weet je zeker dat je een uitvaartverzekering kiest die bij jouw perfecte plaatje past.

.

Pin It