Uiterlijke verzorging

Zo houd je je huid stralend en fris

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Heb je soms ook het idee dat je huid wel een opkikker kan gebruiken? Dat je huid er niet passend bij je leeftijd uit ziet? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een betere huidverzorgingsroutine. We kunnen de natuur niet tegenhouden en dat is misschien maar beter ook. Iedereen wordt ouder en dat is juist fantastisch! Wanneer we er weer een jaartje bij mogen schrijven dan betekent dat, dat we weer langer hebben mogen genieten van ons leven en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Dat betekent echter niet dat het niet fijn is om er jong en fris uit te blijven zien. En dan het liefst op een natuurlijke manier. Geen spuiten in je gezicht om de boel strak te trekken, maar een frisse, stralende huid op een natuurlijke manier die je makkelijk zelf kunt onderhouden. 

Begin bij het begin

Klinkt heel goed allemaal, maar waar begin je dan? Nou, bij de basis. Dat betekent dat je de huid van je gezicht dagelijks goed moet reinigen. Je huid krijgt gedurende de dag veel te verduren. Je wordt blootgesteld aan allerlei stoffen in de lucht en natuurlijk ook zonlicht. Dit zorgt ervoor dat je huid beschadigd en vroegtijdig kan verouderen. Wanneer je make-up draagt, zoals foundation, kan je huid minder goed ademenen en raken je poriën op den duur verstopt. De dagelijkse stoffen waar je huid mee in aanraking komt en make-up moeten goed van je gezicht worden verwijderd zodat je huid ook ‘s nachts weer kan herstellen en eventuele schade wordt tegengegaan. Het is soms verleidelijk om in de avond zo je bed in te stappen. Je bent moe en hebt geen zin om je make-up nog te verwijderen en je gezicht grondig schoon te maken. Wil je echter die frisse huid behouden en vroegtijdige veroudering tegengaan, dan is het essentieel dat je dit toch elke dag doet. Wanneer je het eenmaal een tijdje vol hebt gehouden, dan zit het in je systeem en is het uiteindelijk makkelijker vol te houden. 

Wel een naald, maar geen troep in je gezicht

Help je de natuur ook graag een handje, maar ben je geen fan van dingen zoals botox of fillers? Denk dan eens aan cosmetische acupunctuur. Waarschijnlijk heb je wel eens van acupunctuur gehoord en wat het voor je kan betekenen. Maar wist je dat je een behandeling ook kunt inzetten om huidveroudering tegen te gaan?. Het kan helpen bij verminderen van onder andere rimpels en wallen. Na een behandeling zie je er minder vermoeid uit en heb je weer een frisse uitstraling. Bovendien ben je niet alleen qua uiterlijk, maar ook innerlijk meer in balans. En dat helemaal natuurlijk. Bij een cosmetische acupunctuur behandeling worden er naaldjes op bepaalde plekken in je gezicht geplaatst waardoor de spierspanning afneemt en de doorbloeding verbeterd. Hierdoor wordt op een natuurlijk manier de rimpel ´opgevuld´, zonder dat je bang hoeft te zijn voor onnatuurlijke stoffen in je lichaam. 

Gezonde levensstijl

Om je huid er goed uit te laten zien, is het ook van belang een gezonde levensstijl te onderhouden. Dat betekent niet roken, matigen met alcohol (of het liefst helemaal geen alcohol) en gezonde voeding binnenkrijgen. Je huid is je grootste orgaan, dus heel belangrijk om goed gezond te houden. Hydratatie is ook een absolute must wanneer het op huidverzorging aankomt. Je huid zorgt ervoor dat je vochtbalans op peil wordt gehouden en heeft zelf dus ook de juiste hydratatie nodig. Je lijf insmeren met een natuurlijke crème is dan ook aan te raden om de huid lekker soepel en zacht te houden.  

Vraag advies aan een expert

Hoe belangrijk het ook is om zelf dagelijks goed aan de slag te gaan met je huidverzorging en gezonde voeding, je kunt helaas niet alles zelf oplossen. Het is dan ook helemaal niet verkeerd om zo eens in de zoveel tijd naar een expert te gaan, zoals bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist. Hij of zij kan je precies vertellen hoe het gesteld is met de kwaliteit van je huid én wat jouw huid specifiek nodig heeft. Je kunt het zien als een APK keuring voor je huid. Na een behandeling voelt je huid weer voor langere tijd zacht en glad aan. Bovendien kun je je laten adviseren over welke verzorgingsproducten het beste zijn voor jouw huid. Vaak zijn de producten die je bij een schoonheidsspecialist kunt kopen wel iets prijziger. Daarentegen doe je er vaak ook behoorlijk lang mee en is het de investering meer dan waard. Je wilt toch dat je huid zo lang mogelijk jong en fris blijft? Je kunt het beste een paar keer per jaar een behandeling ondergaan voor het beste resultaat.

.

Pin It