Menu
Make up / Uiterlijke verzorging

Houdt uw zomerse nagellak langer mooi

In de zomer houden we van felle kleurtjes en op de nagels kan dit dan ook niet ontbreken. Kies voor een mooi rode kleur of match het met uw outfit en kies voor een lichte pastel kleur. Na een paar dagen begint de nagellak vaak af te breken en zult u alles overnieuw moeten doen. Wanneer u van afwisseling houdt is dit geen probleem natuurlijk maar als dit geregeld gebeurt is het niet altijd even prettig.

Verzorg uw handen en nagels

Gebruik geregeld een handcrème voor hand en nagels. Zo blijft alles goed verzorgd en behoud u sterkte nagels. Vijl de nagels ook regelmatig en duw de nagelriemen terug. Door de verzorgde nagels blijft alles langer zitten, het zal dan ook minder snel er uit groeien omdat u de nagelriemen al terug geduwd heeft.

Af en toe naturel

Om verschillende kleuren nagellak te dragen is erg mooi maar niet altijd goed voor de nagels. Er kan geen zuurstof bij komen waardoor de nagel minder sterk en gezond is. Het is af en toe ook eens goed om geen nagellak op te doen om zo uw nagels weer sterk te maken.

Zorg voor laagjes

Het is beter om dunne laagjes aan te brengen als een dikke. Het hecht dan namelijk beter aan de nagel waardoor het langer blijft zitten. Het is ook verstandig om met een basecoat te beginnen en een topcoat te eindigen. Let wel op dat er tussentijds geen belletjes in komen want daardoor kan het sneller af gaan bladeren.

Drogen met koud water

Als u de nagellak net aan heeft gebracht moet het natuurlijk even drogen. Als ze bijna droog zijn kunt u ze even in ijswater houden of onder een koude kraan doen. De nagellak verstijft als het ware en blijven daardoor langer intact.

Gebruik geen aceton

Wanneer het tijd is voor een nieuwe kleurtje moet u eerst de oude er af halen. Dit kan makkelijk met een nagellak remover. In de meeste zit echter aceton dat erg hardnekkig is en wat de nagel kan beschadigen. Gebruik dus een nagellak remover zonder aceton dit staat duidelijk op de verpakking en werk ook nog eens heel fijn.

Binnen de lijntjes

Zit u soms nog te stuntelen om de nagellak op uw nagels te krijgen in plaats van op uw vingers? Door voor het nagel lakken vaseline op de vingers te smeren kunt u de nagellak gemakkelijk weg halen. Zo krijgt u mooie nagels zonder dat er ergens een gekke rand zit en hoeft u niet meer uw vingers nagellak vrij te maken.

Zorg voor mooi verzorgde en gelakt nagels en geniet extra lang van uw favoriete kleurtje.