Uiterlijke verzorging

Goede verzorging voor alle huidtypes

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Hoewel je misschien denkt dat je een droge, vette of gevoelige huid hebt, weet je dat echt? Inzicht in je echte huidtype kan je helpen bij het winkelen voor cosmetica de volgende keer dat je in de winkel bent. Om je eigen huid te leren kennen, kunnen huistherapieën ook helpen, zoals de VIVE huidtherapie. In werkelijkheid kan het gebruik van de verkeerde producten – of zelfs bekende internettrucjes – voor jouw huidtype leiden tot puistjes, droogte en andere huidproblemen.

Een dagelijkse huidverzorgingsroutine creëren

Een dagelijks huidverzorgingsprogramma kan je helpen je huid gezond te houden en specifieke problemen zoals acne, littekens en pigmentvlekken te verhelpen, ongeacht je huidtype. Voor deze problemen zijn altijd verschillende litteken, pigmentvlekken en acne producten verkrijgbaar bij jou om de hoek. Een dagelijkse huidverzorgingsroutine bestaat uit vier essentiële stappen die één keer ’s ochtends en één keer voor het slapengaan moeten worden uitgevoerd.

1. Reinigen: Kies een cleaner die je huid niet uitdroogt na gebruik. Als je een droge huid hebt en geen make-up draagt, reinig je je gezicht niet vaker dan twee keer per dag, of één keer als je dat wel doet. Wassen voor een brandschoon gevoel is slecht omdat het de natuurlijke oliën van je huid verwijdert.

2. Serums: ‘s Morgens, onder de zonnebrandcrème, verdient een serum met vitamine C, groeifactoren, of peptiden de voorkeur. Retinol of voorgeschreven retinoïden werken het beste ’s nachts. 

3. Vocht inbrengende crème: Zelfs een vette huid heeft hydratatie nodig, maar kies een lichte, vocht inbrengende gel die niet comedogeen is en je poriën niet verstopt. Vocht inbrengende crèmes kunnen de droge huid verbeteren. De meeste merken vermelden op hun verpakking dat het om een gel of een crème gaat.

4. Zonnebrandcrème: Breng 15 minuten voordat u naar buiten gaat zonnebrandcrème met ten minste 30 SPF aan, omdat zonnebrandcrème tijd nodig heeft om te activeren. Omdat hyperpigmentatie moeilijker te corrigeren is, hebben donkere huidtinten meer bescherming tegen de zon nodig. 

Om te zien hoe je huid reageert, begin je met een eenvoudige en ongecompliceerde routine. Je kunt dan andere producten toevoegen, zoals peelings, maskers en spot treatments om de gezondheid van je huid te verbeteren als je dat prettig vindt.

Vergeet ook niet om nieuwe producten te testen, vooral als u een gevoelige huid hebt. Dit kan helpen bij het opsporen van allergische reacties.

Om een nieuw product te testen, volgt u deze stappen:

  1. Breng een kleine hoeveelheid product aan op een verborgen deel van uw huid, zoals de binnenkant van uw pols of binnenarm.
  2. Wacht 48 uur om te zien of er een reactie optreedt.
  3. Controleer de regio 96 uur na het aanbrengen om na te gaan of er een vertraagde reactie is opgetreden.

Irritatie, roodheid, kleine pukkeltjes en jeuk zijn allemaal symptomen van een allergische reactie. Als u deze symptomen waarneemt, gebruik dan water en een lichte reiniger om het geteste gebied te reinigen. Breng het product dan terug en probeer een product dat meer geschikt is voor uw huidtype.

.

Pin It