Haar

Welke verschillende soorten van een haartransplantatie zijn er?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Steeds meer mensen ondergaan tegenwoordig een haartransplantatie. Dankzij zo’n ingreep worden kale plekken op het hoofd tegengaan. Een arts transplanteert haarzakjes vanaf jouw achterhoofd (donorgebied) naar de kale plek (ontvangstgebied). Deze haren hebben een andere genetische aanleg, waardoor ze na een haartransplantatie niet meer uitvallen. Heb jij nog nooit een haartransplantatie ondergaan? Dan denk je mogelijk dat er maar één soort transplantatie is voor haren. Dit is een misvatting. We kennen namelijk verschillende soorten haartransplantaties. Wij zetten de bekendste hieronder op een rijtje.

Haarsparende haartransplantatie
Er worden op jaarlijkse basis veel haarlijn transplantaties uitgevoerd. Dit is niet gek, want de haarlijn is gezichtsbepalend. Nadeel van zo’n transplantatie is dat het haar gemillimeterd moet worden. Voor mannen is dit vaak geen probleem, maar voor vrouwen is dit geen pretje. Er gaat namelijk flink wat tijd overheen voordat het haar weer de normale lengte heeft.

Gelukkig kun je tegenwoordig voor een haarsparende transplantatie kiezen. Bij deze haartransplantatie wordt alleen het haar in het donorgebied opgeschoren. Heb jij als vrouw lang haar? Dan valt dit na afloop van de behandeling over het gemillimeterde gedeelte heen. Hierdoor is het niet zichtbaar dat jij een haartransplantatie ondergaan hebt. Jij kunt zodoende gewoon jouw normale kapsel behouden.

Kroeshaar transplanteren
Steil haar is over het algemeen relatief makkelijk te transplanteren. Bij kroeshaar is dit wat lastiger. Dit komt voornamelijk doordat kroeshaar niet alleen boven de huid krult. Nee, want kroeshaar krult ook onder de huid. Dit maakt dat de haartransplantatie kosten voor kroeshaar transplantatie vaak hoger uitvallen dan voor het transplanteren van steil haar. Het resultaat van het transplanteren van kroeshaar is wel beter dan bij steil haar. Het haar krult immers, waardoor het beter dekkend is. Hierdoor is het lastiger te zien dat iemand een haartransplantatie ondergaan heeft.

Reconstructieve haartransplantatie
Als gevolg van een medische ingreep kan er een litteken achtergebleven zijn op jouw hoofd. Rondom het litteken kan een kale plek ontstaan. Hoe groter het litteken, des te groter de kale plek. Dit ziet er niet fraai uit. Gelukkig kun je deze kale plek tegengaan met behulp van een reconstructieve haartransplantatie. Dit is overigens geen gemakkelijke opgave. De doorbloeding van littekens is namelijk minder goed dan de rest van de huid.

Baard
Er wordt vaak gedacht dat een haartransplantatie alleen kan worden toegepast op de hoofdhuid. Dit is niet het geval, want je kunt ook haar transplanteren voor een baard. Je kiest voor deze behandeling wanneer jij jouw baard op wilt vullen. Heb je geen baardgroei? Dan is haartransplantatie baard niet aan te raden. Waarom niet? Omdat de structuur van hoofdhaar fijner is dan die van baardhaard. Wanneer jij jouw baard laat groeien, wordt dit duidelijk zichtbaar. Deze transplantatie is wel zinvol wanneer jij een baard tijdig trimt.

Wenkbrauwen
Tot slot kun je een haartransplantatie ook gebruiken voor wenkbrauwen. Dit is met name handig wanneer jouw wenkbrauwen volledig verdwenen zijn. Epileren kan hieraan ten grondslag liggen, maar jouw wenkbrauwen kunnen ook door andere oorzaken verdwijnen. Door haar naar het gebied van de wenkbrauwen te transplanteren, kun je dit op een natuurlijke wijze herstellen. Je kunt wenkbrauwen ook tatoeëren, maar dit geeft een minder natuurlijk effect dan een haartransplantatie.

.

Pin It