Haar

Waarom milde haarverf beter is voor je haar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Verf jij regelmatig je haar, bijvoorbeeld omdat je al grijs bent? Of denk je erover na om je haar te gaan verven? Lees dan even verder, want niet elke haarverf is de beste keuze voor je haar en hoofdhuid. Kies bij voorkeur voor een milde haarverf om je haar in een zo goed mogelijke conditie te houden. 

De beste keuze haarverf

De meeste haarverf die je bij de drogist kunt kopen, bevat veel stoffen en chemicaliën die minder gezond of zelfs agressief zijn voor je haar. De bekendste is wel ammonia. Het is niet aangetoond dat deze stof schadelijk is voor je gezondheid en ook kun je ze gewoon gebruiken volgens Europese richtlijnen. Maar wél weten we dat het de gezondheid en kwaliteit van je haar beïnvloedt. Vooral wanneer je regelmatig je haar verft, bijvoorbeeld wanneer je al grijs bent, is het zinvol om te kijken naar gezondere alternatieven.  

Wat doet ammonia met je haar?

Ammonia is een stof die je in veel haarverf terugvindt. Deze stof zorgt ervoor dat je haarschubben open gaan staan waardoor de verf diep en makkelijk in het haar kan binnendringen. Het geeft vaak een mooi resultaat, maar op lange termijn kan je haar er flink door beschadigen. De haarschubben sluiten niet meer goed op elkaar aan waardoor je haar snel droog wordt. Een andere stof om eens te bekijken op de ingrediëntenlijst van je haarverf is Phenylenediamine, oftewel PPD. Dit is namelijk een kleurstof (die je in veel haarverf terugvindt) die je ernstige allergische reacties kan geven. Ook kun je hier in de loop der tijd na regelmatig verven een allergie voor opbouwen. 

Natuurlijk resultaat met gezonde haarverf

Naast dat milde haarverf beter is voor je haar, geeft het vaak ook een natuurlijker resultaat dan haarverf mét deze ingrediënten. Bij meer chemische haarverf kan het lijken alsof al het haar dezelfde kleur heeft. Dit oogt erg onnatuurlijk, in tegenstelling tot meer natuurlijke haarverf. Hiermee blijven namelijk de schakeringen en kleurnuances in je haar zichtbaar na het verven, net zoals bij iemand die nog nooit het haar heeft geverfd.  

Haarverf van WECOLOURVerf je regelmatig je haar of heb je een erg gevoelige huid? Kies dan voor gezondere en milde haarverf. Bij WECOLOUR kun je kapperskwaliteit haarverf voor thuis bestellen dat zo puur mogelijk is, onder andere zonder ammonia en PPD. Veel beter en zachter voor je haar, haarkleur en hoofdhuid. Met 100% grijsdekking en niet goed, geld terug garantie.

.

Pin It