Menu
Haar

Waarom wordt uw haar grijs en wat is de beste verzorging hiervoor?

Waarom wordt uw haar grijs en wat is de beste verzorging hiervoor?

Tegenwoordig omarmen steeds meer vrouw hun natuurlijk grijze lokken. Maar waarom wordt uw haar grijs en wat is de beste verzorging hiervoor? Zo is grijs haar een onderdeel van ouder worden en kan het met de juiste verzorging prachtig zijn!

Waarom wordt uw haar grijs en wat is de beste verzorging hiervoor?

Allereerst is het goed om te weten dat grijs haar eigenlijk een optische illusie is. In werkelijkheid bestaat grijs haar helemaal niet, het haar is namelijk gekleurd of wit. Op jongere leeftijd blijft het haar melanine aanmaken. Zodra er geen melanine meer wordt geproduceerd, zal de pigmentatie die verantwoordelijk is voor kleur verminderen en zal het haar wit uitslaan.

Het verliezen van de pigmentatie is een geleidelijk proces. Het ene haarzakje heeft een proces met lange tussenpozen waarbij de andere haar weer een constant verloopt heeft.  Uw  haar wordt dus eigenlijk geleidelijk aan wit en met een hoog aantal witte haren zal het uiteindelijk resulteren in grijs haar. Dit ‘grijze’ haar is weer een combinatie van de gepigmenteerde en witte haren.

De beste tips voor gezond en stralend grijs haar:

Zilvershampoo
Om uw grijze lokken mooi te houden is zilvershampoo ideaal.  Het zorgt er namelijk voor dat de gehele tint wordt onttrokken en de grijze kleur het mooiste uitkomt.

Was uw haar niet te vaak
Zorg ervoor dat u uw haar niet te vaak of elke dag wast. Op deze manier behoudt u de natuurlijke oliën op uw hoofdhuid en zal  uw haar niet nog stugger worden.

Maak uw haar voorzichtig droog
Zorg ervoor dat u uw haar na het wassen niet te ruw afdroogt. U kunt het haar het beste droog deppen met een zachte handdoek. Hierdoor zult u uw haar zo min mogelijk beschadigen.

Bescherm uw haar tegen hitte
Wellicht dat u het al wist, maar over het algemeen kan hitte erg schadelijk zijn voor het haar. Hetzelfde geldt dan ook voor grijze lokken. U kunt het beste zo min mogelijk stylingsproducten gebruiken. Denk hierbij aan een stijltang, krultang of föhn. Mocht u hier toch gebruik van maken zorg er dan voor dan u een  hitte beschermend product gebruikt.

Daarbuiten zijn er buiten Zilver Shampoo andere verschillende verzorgende producten voor grijs haar. Zorg er in ieder geval voor dat u goed voor het haar zorgt en het intens wordt gevoed.