Menu
Haar

Zo krijg je gezond en mooi haar

Zo krijg je gezond en mooi haar

Een goede haarverzorging is belangrijk om je haar gezond en mooi te houden. Het is dan ook van belang om hier voldoende tijd en aandacht aan te besteden. Hoe jouw haar eruitziet, bepaalt namelijk voor een groot deel je uitstraling. Hoe je gezond en mooi haar kunt krijgen? Wij helpen je op weg en zetten hieronder wat handige tips op een rijtje, zodat jij voortaan met stralend haar de deur uitloopt!

Wees voorzichtig met hitteproducten

Om je haar mooi in model te brengen, is het natuurlijk mogelijk om gebruik te maken van bijvoorbeeld een föhn, een stijltang of krultang. Om je haar niet te beschadigen en mooi en gezond te houden, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met deze hitteproducten. Uiteraard kun je deze wel gebruiken, maar doe dit ook weer niet te vaak. De hitte kan namelijk jouw haar sneller beschadigen en dit moet je zien te voorkomen als je gezond haar wilt houden. Als je gewend bent om je haar te stijlen met bijvoorbeeld een krul- of stijltang, kan het goed zijn om voordat je dit doet gebruik te maken van haarproducten die je haar beschermen tegen de hitte. Ook biedt de ene krultang of stijltang betere hittebescherming dan de andere.

Heb je een nieuwe stijltang nodig? Dan is het goed om op zoek te gaan naar zo’n soort tang. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een stijltang met keramische of titanium platen, want deze zorgen ervoor dat jouw haar niet beschadigt door de hitte. Wat je ook kunt overwegen, is het aanschaffen van een stoom stijltang. Met deze tang wordt waterdamp in je haar geïnjecteerd terwijl je jouw haar aan het stijlen bent. Dit zorgt ervoor dat jouw haar hittebestendig en glanzend wordt en pluizig haar wordt voorkomen.

Je haar niet te vaak wassen

Je haar niet te vaak wassen

Als je jouw haar mooi en gezond wilt houden, is het een aanrader om je haar niet te vaak te wassen. Stel het dus indien mogelijk eens wat vaker uit om je haar te wassen, want dit kan ervoor zorgen dat je op den duur mooi glanzend haar krijgt. Tevens helpt het om van droog haar af te komen, waardoor het zeker goed is om te proberen.

Gebruik verzorgende haarproducten

Om je haar mooi en gezond te houden is het belangrijk om verzorgende haarproducten te gebruiken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan conditioner of haarmaskers. Deze producten bevatten voedende ingrediënten en zorgen voor mooie, glanzende lokken. Door zulke producten te gebruiken zal jouw haar er gezonder uit komen te zien. Wen jezelf dus aan om zo nu en dan gebruik te maken van deze haarproducten. Het kost maar een kleine moeite, maar het is wel enorm effectief. Belangrijk bij het gebruiken van haarproducten is wel dat je het goed afstemt op je haartype.

Wees voorzichtig met nat haar

Een andere goede tip die je in gedachten kunt houden is voorzichtig zijn met nat haar. Nat haar is extra breekbaar en kan er dus voor zorgen dat jouw haar sneller afbreekt. Dit moet je uiteraard zien te voorkomen als je jouw haar gezond en mooi wilt houden. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn met nat haar. Dit kun je zijn door je haar niet te borstelen als het nat is. Hoewel dit misschien wel voor zich spreekt, is het echt verstandig om het niet te doen. Als je jouw haar borstelt terwijl het nog nat is, kan het sneller afbreken. Wacht dus voortaan totdat je haar minimaal handdoekdroog is voordat je de borstel erbij pakt.

Gezond en mooi haar krijgen is dus zeker mogelijk. Met deze tips kun je daarmee al een heel eind komen. Als jouw haar er niet mooi verzorgd uitziet, is het dan ook zeker goed om hiermee aan de slag te gaan. Mooie, gezonde lokken laten je stralen!